Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Εφυγε ο Μπαλτάκος, επιστρέφει το αντιρατσιστικό

ΣΤΟ Β' ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ


Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η λύση ενός από τους «γόρδιους δεσμούς» που ταλαιπώρησαν πολύ την κυβέρνηση, τους προηγούμενους μήνες.

Ο λόγος για το... πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε από «σαράντα κύματα» μέχρι να έρθει στη Βουλή.

Χθες, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι το αντιρατσιστικό θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο δεύτερο θερινό τμήμα, στις 26 και 27 Αυγούστου, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές της Βουλής...

Πίεση από ΠΑΣΟΚ

Η σχετική πρωτοβουλία προωθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, διά του γραμματέα της ΚΟ Π. Ρήγα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κ. Τριαντάφυλλου, είχε ζητήσει στις 19 Ιουλίου από τον πρόεδρο της Βουλής την άμεση εισαγωγή του αντιρατσιστικού στη Βουλή.

Χθες, η διάσκεψη των προέδρων πήρε τη σχετική απόφαση, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκφράζει την ικανοποίησή της, τονίζοντας ότι «η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας».

Θυμίζουμε ότι το αντιρατσιστικό είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά στη συνέχεια μπήκε «στο ψυγείο», κατόπιν παρέμβασης του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκου, γεγονός που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Τελικά, τον Απρίλιο πέρασε από την επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: