Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

"Αντάρτικο" ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες


Να αποσυρθούν οι διατάξεις για το "πόθεν έσχες" που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για το πολιτικό χρήμα ζητά το ΠΑΣΟΚ, αντιπροτείνοντας να υπάρξει διεξοδικός διάλογος και να ξαναδεί η Βουλή το θέμα με την έναρξη της Ολομέλειας τον Οκτώβριο.
Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Γραμμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε κάθετα από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την δόση του 1,2 δισ. ευρώ και αν όχι ρώτησε γιατί μπήκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Σκανδαλίδη, ο οποίος εξέφρασε την απορία τους πως ένα τόσο ένα κρίσιμο θέμα σχετίζεται με το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο απαιτεί Ολομέλεια για να συζητηθεί, έρχεται να ψηφιστεί σε θερινό τμήμα. Παράλληλα δε, ζήτησε να υπάρξει διακομματική διεξοδική συζήτηση για το θέμα και να γίνει απολογισμός για τον τρόπο που λειτούργησε έως σήμερα ο έλεγχος.

Με τις διατάξεις αυτές αντίθετος είναι και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε προβεί δημόσια καταγγελία πως με τις διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, παραμερίζεται η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα είχε προειδοποιήσει πως οι βουλευτές του Β΄Θερινού Τμήματος δεν θα δεχθούν συγκάλυψη όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι, αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο όσων διαχειρίστηκαν εξουσία από το 1974 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: