Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια στο Βερολίνο


Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης που δέχθηκε από τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Sigmar Gabriel.
Σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τη Διοίκηση της Τράπεζας KfW (7 μ.μ. τοπική ώρα).

Την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Helge Braun(9.30 π.μ. τοπική ώρα), με τον υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schäuble (11.30 π.μ.), με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας κ. Sigmar Gabriel (3 μ.μ.), με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας κ. Nikolaus Meyer-Landrut (4 μ.μ.) και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Stephan Steinlein (5 μ.μ.)

Την Τρίτη 19 Αυγούστου επίσης ο κ. Δένδιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών BDI (1 μ.μ.).

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου ο Έλληνας Υπουργός θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνεργασία κ. Hans Joachim Fuchtel (10 π.μ. τοπική ώρα).

Αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στο Βερολίνο θα αποτελέσουν οι αναπτυξιακές προοπτικές και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας υπό το πρίσμα της προόδου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών. Ακόμη, θα συζητηθούν η πορεία υλοποίησης του σχεδίου για τη σύσταση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών, κυρίως μικρομεσαίων, επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: