ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Οργή Μόσχας για την επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Οργή Μόσχας για την επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Εξαγριωμένη είναι η Μόσχα με τη δήλωση της Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ Μαρτίνε Ράιχερτς, η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με σκληρή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «ύπουλη βλασφημία» την επίμαχη δήλωσή της επιτρόπου από το Λουξεμβούργο.
Στην δήλωση η επίτροπος αναφέρει ότι «το σύμφωνο δυο αυταρχικών καθεστώτων (σ.σ Ρίμπεντροπ – Μολότωφ) άνοιξε το δρόμο για έναν βάναυσο πόλεμο».

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε μια ανεύθυνη δήλωση που έκανε η Μαρτίνε Ράιχερτς, μέλος της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 23 Αυγούστου» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, την Τρίτη.

«Θεωρούμε ότι η προσπάθειά της να κατηγορήσει τη Ρωσία, το νικηφόρο έθνος, για το ξέσπασμα Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους εορτασμούς της 70ης επετείου της νίκης επί του φασισμού είναι ύπουλη βλασφημία, η οποία καταργεί τη διάκριση μεταξύ του καλού και του κακού και προσβάλλει τη μνήμη των 27 εκατομμυρίων Σοβιετικών ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλάξουν τον κόσμο από τη 'φαιά πανούκλα'», τόνισε το ΥΠΕΞ.

«Η Ράιχερτς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σύντομη παραμονή της στη θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για να αποδείξει την πίστη της στις δεδηλωμένες βασικές αξίες της ΕΕ αντί να χρησιμοποιεί τα ρωσοφοβικά συναισθήματα, που γίνονται της μόδας στην πολιτική από έναν αριθμό ευρωπαϊκών κρατών, για να κατασκευάσουν τις προσωπικές τους δημόσιες σχέσεις» προσθέτει η Μόσχα.

Πηγή: Οργή Μόσχας για την επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/167975#ixzz3BZbjmNTB

Δεν υπάρχουν σχόλια: