ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Αφαίρεσαν σκελετό εμβρύου από μητέρα, 38 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Αφαίρεσαν σκελετό εμβρύου από μητέρα, 38 χρόνια μετά την εγκυμοσύνηΌταν το 1978, η 24χρονη τότε Jyoti Kumar από την Ινδία, έμεινε έγκυος ενημερώθηκε από τους γιατρούς της ότι οι πιθανότητες να γεννηθεί το μωρό της ήταν ελάχιστες αφού η κύηση ήταν εξωμήτριος, δηλαδή το έμβρυο μεγάλωνε έξω από τη μήτρα.

Η νεαρή Ινδή τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο μιας χειρουργικής επέμβασης το έσκασε και αναζήτησε καταφύγιο σε μια μικρή κλινική όπου της υποσχέθηκαν ότι ο πόνος θα υποχωρήσει. Πράγματι κάποιους μήνες αργότερα, οι κοιλιακοί πόνοι είχαν υποχωρήσει κι έτσι η Kumar πίστεψε ότι έλυσε το πρόβλημα. Το παιδί φυσικά δεν γεννήθηκε ποτέ.

Τρανταχτώ χρόνια αργότερα όμως ο πόνος επανήλθε, επίμονος κι ενοχλητικός.

Η 62χρονη σήμερα γυναίκα, επισκέφτηκε το ιατρικό κέντρο NKP Salve Institute of Medical Sciences όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπήρχε ακόμα μέσα της ο σκελετός του αγέννητου μωρού της.

Στην αρχή η γιατροί πίστεψαν ότι η γυναίκα έπασχε από καρκίνο αλλά μια εξέταση απέδειξε ότι ο όγκος που έβλεπαν μέσα της αποτελούνταν από κόκκαλα. Πιστεύεται ότι πρόκειται για την μακροβιότερη εξωμήτριο κύηση στον κόσμο.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: