Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Απολύει το 30% του προσωπικού της η Malaysia Airlines


Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines θα μειώσει κατά 30% το εργατικό της δυναμικό στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, θα περιορίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και θα αλλάξει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μετά τον Ιούλιο του 2015, ενώ θα ενισχυθεί με έξι δισ. ρίνγκιτ (1,9 δισ. δολ.), ανακοίνωσε την Παρασκευή το κρατικό επενδυτικό ταμείο Khazanah της Μαλαισίας που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του εθνικού αερομεταφορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης 12 σημείων, η εταιρεία θα περικόψει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας από περίπου 20.000 που είναι σήμερα, καθώς επιδιώκει να σταματήσει τις απώλειές της, οι οποίες διευρύνθηκαν εφέτος μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες -την εξαφανισμένη πτήση 370 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό τον Μάρτιο και την κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση 17 πάνω από την Ουκρανία τον Ιούλιο.

Το επενδυτικό ταμείο ανακοίνωσε επίσης ότι η Malaysia Airlines θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα τέλη του 2014, προσθέτοντας ότι ο Αχμάντ Τζαουχάρι Γιαχία θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος έως τον Ιούλιο του 2015.

Το Khazanah Nasional δήλωσε ότι στόχος του είναι να επαναφέρει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στην κερδοφορία την αεροπορική εταιρεία, η οποία θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο με στόχο η νέα Malaysia Airlines να εισαχθεί εκ νέου μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια από σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: