Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Ασθενής έδωσε 11.000 ευρώ για να κάνει εγχείρηση στο μάτι του -Πλήρωσε φακελάκι σε τρεις γιατρούς


Ένα ακόμα περιστατικό χρηματισμού σε δημόσιο νοσοκομείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς ασθενής αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να πληρώσει 11.000 ευρώ σε τρεις γιατρούς για να σώσει το μάτι του.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο ασθενής που έπασχε από καταρράκτη επισκέφθηκε το νοσοκομείο και οι γιατροί αν και έκριναν ότι έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί του είπαν ότι πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής.

 Εαν όμως έδινε φακελάκι, όπως του είπαν, τότε η εγχείρηση θα γινόταν σχεδόν αμέσως. Και τότε ξεκίνησε ένας πραγματικός Γολγοθάς όπως ο ίδιος κατήγγειλε καθώς δεν έδωσε φακελάκι μόνο σε έναν γιατρό αλλά σε τρεις, με το ποσό να φτάνει στις 11.000 ευρώ

Μητσοτάκης: Nα μην φοβούνται οι πολίτες να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς

«Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται πια να καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς. Πρόσφατα περιστατικά, όπως αυτό που αποκαλύφθηκε με γιατρό που συνελήφθη την ώρα που ελάμβανε φακελάκι, μόνο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μπορούμε να τα ξεριζώσουμε.

 Τα φαινόμενα διαφθοράς πρέπει τα ξεριζώσουμε, καθώς αδικούν την ελληνική δημόσια διοίκηση, αδικούν τους πολλούς και έντιμους δημόσιους υπαλλήλους και στιγματίζουν συνολικά την εικόνα της χώρας μας» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση με τον πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας -Ελλάς, Κώστα Μπακούρη.

Από την πλευρά του ο κ. Μπακούρης δήλωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει τη λειτουργία της Υπηρεσίας "Διαφάνεια Τώρα!" με σκοπό την υποδοχή καταγγελιών για θέματα διαφθοράς, η οποία ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα να επιδείξει. 

Στην ουσία αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε ως κοινωνία και ότι, είναι δικό μας καθήκον για να λειτουργεί η Δημοκρατία, να καταγγέλλουμε και να μην επιτρέπουμε περιπτώσεις διαφθοράς».

Πηγή: Ασθενής έδωσε 11.000 ευρώ για να κάνει εγχείρηση στο μάτι του -Πλήρωσε φακελάκι σε τρεις γιατρούς | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/165793#ixzz39W4kmrNF

Δεν υπάρχουν σχόλια: