Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Έκλειναν «ροζ» ραντεβού μέσω ιστοσελίδας


Στη σύλληψη τριών μελών εγκληματικής ομάδας που προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία μέσω ιστοσελίδας ερωτικών ραντεβού προχώρησε το απόγευμα της 27ης Ιουνίου η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Νοτιοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα η αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες 52 και 54 ετών και έναν 36χρονο Ρουμάνο. Παράλληλα συνελήφθησαν 2 εκδιδόμενες γυναίκες ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλες δύο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 52χρονος συλληφθείς, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, ήταν υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την επιλογή των γυναικών που εκδίδονταν, κανόνιζε ερωτικά ραντεβού με πελάτες, καθόριζε τις τιμές των ραντεβού, καθώς και τα χρηματικά ποσά που λάμβαναν οι εκδιδόμενες και οι οδηγοί μετά από κάθε ραντεβού.

Το ρόλο της υπαρχηγού φέρεται να είχε μία 37χρονη, που αναζητείται, η οποία ήταν εκείνη που χειριζόταν την τηλεφωνική σύνδεση μέσω της οποίας κανόνιζε τα ραντεβού, ενώ βοηθούσε τον 52χρονο στην επιλογή των εκδιδόμενων γυναικών και έδινε οδηγίες και κατευθύνσεις στους οδηγούς.

Επιπλέον, μία ακόμη γυναίκα, υπήκοος Τσεχίας, που επίσης αναζητείται ήταν υπεύθυνη για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες σύστηνε στον 52χρονο.

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ο 44χρονος και ο 36χρονος, είχαν το ρόλο των οδηγών και μετέφεραν τις εκδιδόμενες στα προκαθορισμένα ραντεβού, ενώ συγκέντρωναν τα «κέρδη» και τα παρέδιδαν στον 52χρονο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• Μία (1) μοτοσυκλέτα.
• Δύο (2) τυφέκια.
• Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
• Πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων σχετικά με τη λειτουργία του «γραφείου».
• Το χρηματικό ποσό των 4.770 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: