Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Λύση για τα «κόκκινα» δάνεια μέσω του Πτωχευτικού Δικαίου


Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να δημιουργήσουμε παράλληλες διαδικασίες, συγκεκριμένου χρόνου, για να απελευθερωθούν εκείνες οι επιχειρηματικές δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες.

Η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου είναι βασικός άξονας στη συζήτηση που διενεργείται για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Ο υπουργός σχολίασε ότι χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση, με σαφή οδικό χάρτη, με μειώσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, περικοπές του ενεργειακού κόστους, μείωση του φορολογικού βάρους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και να αλλάξει το Πτωχευτικό Δίκαιο προκειμένου να μην εγκλωβίζεται ο επιχειρηματίας.«Προσέλκυση κεφαλαίων και απελευθέρωση δέσμιων επιχειρηματικών κεφαλαίων» είναι ο στόχος μας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Δένδιας και σε ερώτηση επιχειρηματία για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, ανέφερε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους του εξαγωγέα κατά 50% και επενδύσεις στις υποδομές.Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι παραδεκτή η βία «και σκηνές όπως αυτές που διαδραματίστηκαν στην Ερμού την περασμένη Κυριακή, δεν τιμούν τη χώρα». Επανέλαβε ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και θα προσμετρηθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου σε λίγους μήνες, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μέτρο θα πάει καλά και ότι θα πραγματοποιήσει μελέτη για την αποτελεσματικότητα του τον Μάρτιο του 2015 η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στον επιμελητηριακό θεσμό προκειμένου να γίνει πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: