Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Προθεσμία πήραν οι Χρυσαυγίτες


Την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 9 και 10 Ιουλίου, πήραν προθεσμίες από τις ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος που κλήθηκαν να απολογηθούν συμπληρωματικά για το αδίκημα της διακεκριμένης όπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση. Ο Ν. Μίχος θα απολογηθεί στις 9 Ιουλίου και ο Η. Κασιδιάρης την επόμενη μέρα (10/7).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε από το εφετείο κρατώντας στα χέρια δυο άδειες για δυο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, όπως είπε: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είπα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Ο Ν. Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι υποστηρίζοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών: «Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα αλλά λόγω της δουλειάς μου. Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;»

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: