Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το νέο γηπέδο της ΑΕΚ


Με νόμο του κράτους πλέον προχωρά ακόμα πιο κοντά στο νέο γήπεδο η ΑΕΚ καθώς υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.
Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής, έγινε δεκτό το νομοσχέδιο επί των άρθρων, αλλά και στο σύνολο των τροπολογιών που έγιναν και η Ένωση έχει πια το δικαίωμα να χτίσει το νέο της σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Πλέον αυτό που απομένει είναι η δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ για να αρχίσουν άμεσα από την ΑΕΚ διαδικασίες για την άδεια ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς» στα 29.1 στρέμματα που της ανήκουν.

«Με την κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ επιχειρείται η αναβάθμιση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου έρχεται μέσα ώστε η φύση να στοιχίζεται με το έργο και την υγεία των πολιτών της πόλης» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. Μάξιμος Σενετάης.

«Πρόκειται για ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σημαίνει πολιτισμικής και αθλητικής αναβάθμισης. Θα δώσει ζωή στην περιοχή.

Θα έχει ελάχιστα υποκαταστήματα, ενώ προβλέπονται πρόσθετα μέτρα υπέρ του Άλσους.

Νομίζω πως αδίκως έχουν υπάρξει οι όποιες εύλογες ανησυχίες» είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Γκόγκας εκφράζοντας την άποψη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε: «Είναι μια λειτουργία που υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, απ' όσους δείχνουν ένα υπερβάλλοντα ζήλο για την ΑΕΚ, ξεχνώντας ότι είχαν ευθύνες για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι ενάντια στην ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει την άποψη ότι πρέπει να είναι ένα γήπεδο στα πλαίσια του χώρου που έχει το οικόπεδό της η ΑΕΚ, δηλαδή 27.000 θεατών.

Είναι δίκαιη η πίεση των φιλάθλων για ένα γήπεδο. Ωστόσο για άλλη μια φορά αυτοί που κόπτονται για την προσφυγική ΑΕΚ, δεν τους άκουσα να λένε για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας».

Με τη σειρά του ο Τέρενς Κουίκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Στο 81 και στο 82 λέμε ναι. Το 82 το κάνουμε με... μαύρη καρδιά. Πιο μαύρη καρδιά δεν γίνεται.” Κιτρινόμαυρη” αν θέλετε! Θα μπορούσατε σαν υπουργείο να το είχατε λύσει με τον επιχειρηματία για την Μπριτάνια

Είναι γενναία η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Και λέμε “ναι” γιατί θέλουμε να κάνει γήπεδο. Και θα το κάνει θέλουν δε θέλουν κάποιοι, όπως δεν επέτρεψαν και στον Παναθηναϊκό να κάνει γήπεδο».

Tέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης επεσήμανε: «Πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύθηκαν χθες το βράδυ. Πολλές κορώνες εκτοξεύτηκαν.

 Η ΔΗΜΑΡ λέει “ναι“ στην κατασκευή του νέου γηπέδου, αυτού του ιστορικού σωματείου.

Με μία προϋπόθεση: μετά την αποδοχή και προς τιμήν του των τριών βασικών προϋποθέσεων που τέθηκαν από την πλευρά μας.

Το χαιρετίζουμε. Υπό την έννοια αυτή δεν υπάρχει άρνηση. Θα παρακολουθούμε την όλη υπόθεση, όταν κι αν κριθεί αναγκαίο. 

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο, με την ελπίδα ότι σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: