Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Γιακουμάτος: Αμεσα η υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές

του Αντώνη Γαλανόπουλου

Οι ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές - μέρος της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ - αν και ψηφίστηκαν απο τη Βουλή και είναι προαπαιτούμενο για τη δόση είναι στον πάγο.
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ρίξει όλο το βάρος της στην κοινοβουλευτική μάχη για το θέμα της μικρής ΔΕΗ και ενω η Τρόικα επιστρέφει – μια σειρά ψηφισθέντα προαπαιτούμενα καρκινοβατούν αναμένοντας έκδοση υπουργικών αποφάσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος για τις λαϊκές αγορές που είχε προκαλέσει μίνι κυβερνητική κρίση για να ψηφιστεί και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα του διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης Μάκης Γίακουμάτος μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είπε ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα αλλά χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της.

Ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 30 Οκτωβρίου προκειμένου να σχηματιστούν οι επιτροπές των περιφερειών που μεταξύ άλλων θα χορηγούν τις άδειες για τους πάγκους των παραγωγών και των εμπόρων στις λαικές αγορές.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι επιτροπές αυτές είχε αρχικά προβλεφθεί να οριστούν έως τις 15 Αυγούστου, επειδή όμως μεσολάβησαν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης και επειδή ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αρνήθηκε να ορίσει την αρμόδια επιτροπή, χρειάστηκε να δοθεί αυτή η παράταση.

Αν και πήρε αποστάσεις απ όσα περιλαμβάνονται στο νόμο είπε «οφείλω να τον τηρήσω. Τον βρήκα ψηφισμένο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: