Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Αρχιδιαιτητής της Σούπερ Λίγκας ο Σκοτσέζος Χιου Ντάλας!


Η ΕΠΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναθέσει στον Χιου Ντάλας τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας θέλοντας να περιορίσει τη γκρίνια για τις επιλογές της ΚΕΔ.Ο 57χρονος Χιου Ντάλας είναι ο εκλεκτός της ΕΠΟ για τη θέση του αρχιδιαιτητή της Σούπερ Λίγκας. Ο Σκοτσέζος θα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ως υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο παλαίμαχος διαιτητής (διεθνής από το 1992 ως το 2002) έχει σφυρίξει πολλά σημαντικά ματς στην καριέρα του και η Ελληνική ομοσπονδία ελπίζει ότι η παρουσία του θα αλλάξει την εικόνα της ελληνικής διαιτησίας.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις που έλαβε σήμερα το ΔΣ της ΕΠΟ…

-Αποδέχθηκαν την πρόταση/εισήγηση του προέδρου Γεώργιου Σαρρή για την αναδιάρθρωση των θέσεων των μελών που στελεχώνουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Έτσι εξέλεξε τον Γεώργιο Βούρβαχη στη θέση του αναπληρωτή προέδρου, τον Ιωάννη Παπακωνσταντίνου σε αυτή του β' αντιπροέδρου, τον Ευάγγελο Τοπολιάτη ως γ' αντιπρόεδρο, τον Παναγιώτη Δημητρίου ως ταμία και τον Γεώργιο Καραμελίδη στη θέση του αναπληρωτή ταμία.

-Αποδέχθηκαν την πρόταση/εισήγηση του προέδρου Γεώργιου Σαρρή για τον ορισμό του Γεώργιου Καραμελίδη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ακολούθως τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Καραμελίδη για τη στελέχωση των θέσεων του τμήματος και της επιτροπής διαιτησίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, τους κανονισμούς και τη σύμβαση διαιτησίας που έχει συνυπογράψει με την UEFA η ΕΠΟ.

Υπεύθυνος του τμήματος διαιτησίας και της ανάπτυξης διαιτησίας ορίστηκε ο Αθανάσιος Μπριάκος. Αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Δημήτριος Καλύβας.

Υπεύθυνος αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών Super League & Football League ορίστηκεο Hugh Dallas (Refereeing Officerτης επιτροπής διαιτησίας της UEFA). Ως μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκαν, ακόμη, οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Δημήτριος Γκρούτσης.

-Ενέκριναν την παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2015 την ισχύ των δελτίων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, βάσει της προβλεπόμενης κρατικής νομοθεσίας για όσους έχουν υποβάλει έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα και έχουν καταθέσει στην ΕΠΟ τα σχετικά δικαιολογητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: