Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Εξωφρενικό! Οι μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου έμειναν στην ίδια τάξη


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, στο Λουτουφί, έμειναν στην ίδια τάξη. O Διευθυντής του σχολείου εξηγεί στο newsit τους λόγους.


Οι μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη γιατί δεν παρακολούθησαν τις ώρες διδασκαλίας που ορίζει ο νόμος για κάθε διδακτικό αντικείμενο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι οτι πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.


35 μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη!


Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του ΕΕΕΚ Θήβας, Αθανάσιος Τσεβάς "το πρόβλημα είναι οτι στο σχολείο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να γίνονται 30 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα ανά τάξη και τα μαθήματα που έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν γύρω στις 20 ώρες την εβδομάδα ανά τάξη. Ετσι τα παιδιά θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την ίδια χρονιά που δεν ολοκλήρωσαν φέτος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Μιλάμε για 35 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Ευτυχώς μας βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών γιατί ξέρετε οτι πέρα από το ότι χρειάζεται ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για να γίνουν τα μαθήματα, χρειάζεται και ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για την προστασία των παιδιών.


Τα εργαστήρια χειροτεχνίας, κηπουρικής και ζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΚ Θήβας είτε δε λειτούργησαν, είτε υπολειτούργησαν
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε δώσεις εγγράφως τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα, όμως όλα βρέθηκαν στο κενό καθώς δε μας απάντησε ποτέ το Υπουργείο Παιδείας. Και στο τελευταίο έγγραφο που στείλαμε για το τι θα γίνει με τα παιδιά, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση.

Ετσι λοιπόν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών αποφάσισε οτι επειδή δεν έγιναν τα μαθήματα οι μαθητές θα πρέπει να επαναλάβουν τη σχολική χρονιά. Και αυτό μαθαίνουμε οτι δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας σχολείο αλλά και στο ΕΕΕΚ Σάμου, όπου εκεί τα πράγματα ηταν χειρότερα καθώς είχαν μόνο δύο εκπαιδευτικούς για να βγάλουν τη σχολική χρονιά".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Διευθυντής του ΕΕΕΚ Θήβας:

Να σημειωθεί πως τα ΕΕΕΚ ανήκουν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι εξατάξια, με 5 έτη φοίτησης και ένα έτος πρακτικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: