Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ

Του Δημήτρη Τζώρα (Πολιτικός Αναλυτής)
Η χώρα κολυμπάει σε μία θάλασσα πτυέλου και φλέματος!!! Οι πολίτες πτύουν κατά ριπάς το πολιτικό σύστημα και το σύστημα τους πολίτες, τους νόμους και το Σύνταγμα. Στη χώρα της πολιτικής θηλυπρέπειας, οι σφαίρες πτυέλου και φλέματος δεν λαβώνουν καμία τιμή, καμία συνείδηση και καμία υπόληψη, παρά μόνο μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες. Η χώρα από «απέραντο φρενοκομείο» στα χέρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατάντησε ένα απέραντο πτυελοδοχείο στα χέρια των Σαμαροβενιζέλων!!!
Σε αυτό το μολυσματικό, για κάθε οργανισμό, περιβάλλον, είναι λογικό να ευδοκιμούν οι συνθήκες για επιστημονικές, πολιτικές και φιλοσοφικές τερατογενέσεις.

 Οι τελευταίες ποινικές εξελίξεις στον χώρο του Ελληνικού εθνικισμού, εγείρουν το ερώτημα, εάν η νομική επιστήμη είναι μία κίβδηλη επιστήμη!!! Ναι, εκεί έφτασαν την επιστήμη και τη χώρα!!!

 Η πρώτη ανάγνωση του δρώμενου μας κάνει να αναρωτιόμαστε, εάν η νομική, ως επιστήμη, έχει σχέση με την αστρολογία ή την χαρτομαντεία ή εάν η νομική έχει μία μεταφυσική διάσταση που ξεπερνά τα εξωτερικά όρια της φιλοσοφίας του δικαίου. Με βάση το δρώμενο λοιπόν, η κατά τεκμήριο γνωμάτευση που μπορούμε να δώσουμε είναι καταφατική, δυστυχώς!!! 

Η νομική επιστήμη απέκτησε μία νέα διάσταση, της οποίας οι ορίζοντες τώρα αναπτύσσονται μπροστά μας!

Ο κύριος Ντογιάκος, η κυρία Κλάπα και η κυρία Δημητρακοπούλου ρυμουλκούν την δικαστική εξουσία σε ένα άλλο νομικό χώρο-χρόνο. Η δικαστική εξουσία διά χειρών τους, έχει αφήσει τη νομολογία και ξεφυλλίζει τις σελίδες του Νεκρονομικόν για να λάβει αποφάσεις. Η επίκληση των αρχαιοτέρων και φρικτότερων πολιτικών και νομικών δαιμόνων, ως αρωγών, σε μία απόφαση που έχει αμιγώς χαρακτηριστικά κοινωνικής ευγονικής, είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα αποτινάξει από πάνω της η δικαστική εξουσία. Η προδιάθεση του ατόμου, αλλά και ενός πολιτικού φορέα, είναι αραχνοΰφαντο αστικό ένδυμα για να το χειρίζονται τα κυκλώπια δάκτυλα των Σαμαροβενιζέλων και Εισαγγελέων…

Η προδιάθεση του πτυελοδοχείου…

Η αλήθεια είναι παρά πολύ απλή και ανατριχιαστική. Το ζητούμενο για την εκτελεστική εξουσία είναι να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να καθίσει η ίδια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σωρεία κακουργηματικών πράξεων και στην προσπάθεια όχι του θεσμού αυτού καθ’ εαυτού, αλλά των προσώπων που τον απαρτίζουν, να επικαλεστούν όχι το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, το οποίο είναι πασιφανές, ότι θα στραφεί εναντίον τους, αλλά η επίκληση κοινωνιολογικών και πολιτικών δαιμόνων από το Νεκρονομικόν της πολιτικής ιστορίας και φιλοσοφίας με σκοπό να κερδίσουν χρόνο, ώστε να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους!!!

Την «προδιάθεση για το κακό», την οποία αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη οι ανακριτές, ως κατ’ αίσθηση γνωμάτευση, αποτελεί το κύριο γνώρισμα της κυβέρνησης, όπου «προδιάθεση για το κακό» βρίσκει και στο πρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!!! Δεν είναι ο χρόνος, ούτε ο τόπος, ούτε τα πρόσωπα, ούτε η υπόθεση τέτοια, ώστε να αναμοχλευθεί το ζήτημα της προδιάθεσης του ατόμου, επειδή δεν υπάρχει επαρκές κατηγορητήριο. Όταν οι εξουσίες λαμβάνουν χαρακτηριστικά του απόλυτου καλού, του απόλυτου δικαίου και του απόλυτα ορθού, τότε αυτές οι εξουσίες έχουν εξισώσει τον εαυτό τους με Θεότητες!!! 

Ο κύριος Ντογιάκος, η κυρία Κλάπα και η κυρία Δημητροπούλου, ως Θεότητες, δεν ξέρω κατά πόσο θα βρουν πιστούς μέσα στο λαμπρό Ελληνικό δικαστικό σώμα. Ας ελπίσουμε, ότι σύντομα θα βρεθούν δικαστές, που θα κόψουν τους κάβους που έχουν δέσει την δικαστική εξουσία με το καράβι της κυβέρνησης αυτής και θα επιστρέψουν στον ορθό επιστημονικό λόγο και όχι στο ανάγνωσμα του Νεκρονομικού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: