Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

«Τρέμουν» στον ΣΥΡΙΖΑ ακραίες ενέργειες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης


Με μπαράζ συνεντεύξεων για το θέμα της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της ηλεκτροδότησης επισημαίνοντας κυρίως τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις μέσα στην τουριστική περίοδο.
Προκειμένου μάλιστα να καταλήξουν στο πως θα διαχειριστούν το θέμα επικοινωνιακά τα στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν χθες αλλεπάλληλες συσκέψεις. Ο φόβος τους είναι μήπως χρεωθούν απέναντι στην κοινή γνώμη ενέργειες που θα φέρουν προβλήματα σε επαγγελματίες οι οποίοι περιμένουν αυτή την περίοδο για να ανακάμψουν και άρα ο όποιος χειρισμός θα πρέπει να είναι προσεγμένος απ όλες τις πλευρές.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κυβερνητικές κινήσεις γύρω από τα σενάρια συνεργασίας της κυβέρνησης με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όλα αυτά δείχνουν την αμηχανία των κυβερνητικών εταίρων μετά την ήττα των εκλογών. « Όταν ο υπουργός Εθν. Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός αρνείται ακόμη και να ενημερώσει τον Αλ.Τσίπρα για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, είναι γεγονός ότι αυτό αποτελεί είδηση. Δείχνει μια στρατηγική αμηχανία που υπάρχει στο χώρο της ΝΔ μετά την καθαρή ήττα της στις Ευρωεκλογές, επί της ουσίας όμως δεν πιστεύουν καθόλου σε αυτό το σενάριο. Δείχνει επίσης ότι η ΝΔ είναι σε τροχιά αποδρομής είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι διαφορές μας είναι τόσο μεγάλες, που μία συγκυβέρνηση θα οδηγούσε σε πολιτικές τερατογενέσεις» συνέχισε. Αυτό που χρειάζεται ωστόσο, είναι ουσιαστική και έντονη αντιπαράθεση εξουσίας για το παρόν και το μέλλον. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι να μπει οριστικά στο «ντουλάπι» η εμφυλιοπολεμικού τύπου αντιπαράθεση που συχνά τροφοδοτείται και θυμίζει δεκαετία του ‘50.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έβαλε πάντως και αυτός το δίλημμα της αυτοδυναμίας προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα του και όχι με ιστορικούς συμβιβασμούς. « Χρωστούμε να κυβερνήσουμε τον τόπο, αν ο λαός μας δώσει την εντολή, με τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες, είτε είμαστε αυτοδύναμοι, είτε όχι, πάντα με βάση το πρόγραμμά μας. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή, είτε με στήριξη, είτε με ανοχή. Αν μας δώσει την εντολή ο λαός να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία για νέα κυβέρνηση, ασφαλώς δεν θα την γυρίσουμε πίσω, θα την αξιοποιήσουμε. Αυτό που προέχει, είναι μια τέτοια κυβέρνηση να στηριχθεί σε πρόγραμμα και να χτιστεί σε στέρεες βάσεις με «υλικά» αξιοπιστίας, δηλαδή πολιτικές συγκλίσεις και πρόσωπα που θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: