Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Κάλπες το φθινόπωρο βλέπουν στην ΚουμουνδούρουΓράφει η Ελένη Καλογεροπούλου


Δικαιωμένα απ' όσα έλεγαν την προεκλογική περίοδο για νέα μέτρα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν πρόλαβαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρυνσης ζητώντας παράλληλα νέα μέτρα λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και το έκαναν αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν το περιθώριο να το κάνουν . Και στο παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου έλεγε ότι θα ζητούσε από την τρόικα να χαλαρώσει τα λουριά και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η στάση της τρόικας η οποία εμφανίζεται το ίδιο σκληρή με το παρελθόν περιπλέκει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η οποία ζει με το άγχος των εκλογών. « Ο πρωθυπουργός πίστευε ότι οι δανειστές μας θα θελήσουν να τον βοηθήσουν προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως φαίνεται όμως για μια ακόμη φορά έκανε λάθος».

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει χρονικά τα δύσκολα θέματα τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για τους δανειστές μας για μετά τις εκλογές . Γι αυτό άλλωστε δεν αποκλείουν οι κάλπες να στηθούν το φθινόπωρο τον Οκτώβριο ή το αργότερο τον Νοέμβριο αφού οι τροϊκανοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να πιέσουν την κυβέρνηση να κάνει πράξη της δεσμεύσεις που έχει υπογράψει εδώ και τώρα.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για το θέμα του αιγιαλού στην εκδήλωση που διοργανώνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπενάκη με την συμμετοχή κοινωνικών οργανώσεων, δικτύων , επιστημονικών φορέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου στόχους τους είναι να αναδείξουν την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των πολιτών από τις παραλίες. «Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης . Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί –προσθέτει ακόμα - αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.»
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/368996/kalpes-to-fthinopwro-blepoyn-sthn-koymoyndoyroy#ixzz37QHzLzsa

Δεν υπάρχουν σχόλια: