Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για πιθανή επίθεση στη Νορβηγία


Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας, μετά από πληροφορίες για πιθανή επικείμενη «τρομοκρατική επίθεση» στο έδαφός της από ένοπλους ισλαμιστές που έχουν πολεμήσει στη Συρία.

Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού της αστυνομίας (PST) «έλαβε πρόσφατα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που έχει διασυνδέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές στη Συρία ενδεχομένως σχεδιάζει τρομοκρατική ενέργεια στη Νορβηγία, ίσως εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε η επικεφαλής της Μπενεντίκτε Μπγιόνρλαντ σε συνέντευξη Τύπου.

Η απειλή δεν προσδιορίζεται επακριβώς, αλλά κρίνεται αξιόπιστη, τόνισε η Μπ. Μπγιόνρλαντ.

«Ενδεχομένως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως σε λίγες ημέρες. Αλλά δεν γνωρίζουμε πώς, πότε και με ποιόν τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με αυξημένη αστυνομική παρουσία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, την ανάκληση δημοσίων υπαλλήλων από τις διακοπές τους, ενώ έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας αεροπορικά μέσα.

Στην ετήσια έκθεση αξιολόγησης που παρουσίασε νωρίτερα φέτος, η PST έκρινε ότι το επίπεδο των απειλών κατά της Νορβηγίας έχει αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Συρία.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, περίπου 40 με 50 πρόσωπα που έχουν δεσμούς με τη Νορβηγία πολέμησαν ή πολεμούν στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: