Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;Αναβρασμός επικρατεί στην ενορία των Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους για μία υπόθεση που ήδη έχει φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Αφορμή για την έντονη διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και του ιερού ναού δεν είναι άλλη από την ένταση του ήχου της καμπάνας, σύμφωνα με την εφ. Espresso.

Η υπόθεση τέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταξε την «προσωρινή αποσύνδεση του ήχου του ρολογιού του επίδικου κωδωνοστασίου καθ' όλο το 24ωρο, την προσωρινή παράλειψη της χρήσης των εσωτερικών μεγαφωνικών εγκαταστάσεων του Ιερού Ναού αλλά και την προσωρινή μείωση της έντασης των εσωτερικών ηχείων και των κωδώνων στο επιτρεπόμενο από νόμο όριο των 50 db» μέχρι και τις 22 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση.

Οι «πολέμιοι» της καμπάνας έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και αξιώνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, επικαλούμενοι ψυχολογική βλάβη λόγω ήχου καμπάνας, αλλά και την τρίμηνη κράτησή του.

«Η εκκλησία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ο ήχος της καμπάνας ενοχλεί μόνο επτά άτομα. Εμείς δεν επιθυμούμε να συρθούμε στα δικαστήρια. Προς το παρόν δεν χτυπά το ρολόι, αλλά ο ήχος της καμπάνας είναι πολύ χαμηλός με αποτέλεσμα οι πιστοί να μην προσέρχονται στη λειτουργία», αναφέρει ο πατήρ Αντώνιος Μαλούφ στο zougla.gr.

«Έχουμε αποταθεί πολλές φορές σε ειδικούς ηχητικών συστημάτων και έχουμε ρυθμίσει την ένταση στα 50 db, προκειμένου να είμαστε στα όρια του νόμου περί ηχορρύπανσης», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: