Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ BLACK OUT

Η «μικρή ΔΕΗ» και οι «επικίνδυνοι» βουλευτές πονοκέφαλος για το Μαξίμου


Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά μικρών βελτιώσεων, οι οποίες δεν αλλάζουν τον βασικό κορμό του σχεδίου νόμου, ωστόσο αποτελούν εγγυήσεις ώστε να αποφευχθεί καταρχήν το κοινοβουλευτικό black out.

Αν και στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια ήταν έτοιμοι ακόμη και για σιωπηρές αντικαταστάσεις των «επικίνδυνων» βουλευτών στα θερινά τμήματα της Βουλής, τελικά φαίνεται ότι οι αλλαγές που συζήτησαν χθες το απόγευμα οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στη δίωρη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, διευκολύνουν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Εκτός όμως από το μεταφορικό, υπάρχει και το κυριολεκτικό black out με το οποίο απειλούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Στην κυβέρνηση δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόθεση των συνδικαλιστών να φθάσουν στα άκρα.

«Έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους», έλεγε στο newpost.gr κυβερνητική πηγή, που τόνιζε ότι αναφορικά με τη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές έχουν κερδίσει αυτό που ήθελαν, δηλαδή να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Άλλωστε δεν είναι ο ρόλος τους να παρεμποδίζουν αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή μια νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης», συμπλήρωνε χαρακτηριστικά.

Στην κυβέρνηση ωστόσο έχουν να αντιπαρατεθούν και με τον ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις υπογραφές της σημερινής κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Αυτή η κυβέρνηση πολεμά για την επιβίωση της ΔΕΗ έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τα συμφέροντα των συντεχνιών, με μια παρωχημένη αντιπολιτευτική τακτική», απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενα και στις παρουσίες συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου και Καλφαγιάννη, στην πρόσφατη εκδήλωση της Κουμουνδούρου για τη «μικρή ΔΕΗ».
Ο «πονοκέφαλος» των δικαστικών αποφάσεων

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στα κυβερνητικά στελέχη και οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι ένστολοι και οι δικαστικοί και οι οποίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα προσαρμογής. «Καταρχήν οι αποφάσεις αυτές αφορούν αυτούς που έχουν προσφύγει και δεν αφορούν το σύνολο ενός κλάδου», ξεκαθάριζε δια στόματος Σοφίας Βούλτεψη, η κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως σημείωνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με αυτούς που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, καθώς ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος και οι προσφυγές είχαν γίνει πριν φανεί φως στην άκρη του τούνελ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, «η κυβέρνηση σεβόμενη τη δικαιοσύνη θα ικανοποιήσει ότι μπορεί να ικανοποιηθεί, χωρίς να τιναχτεί στον αέρα η μέχρι σήμερα προσπάθεια και κινδυνέψει το πρόγραμμα για οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/366050/h-mikrh-deh-kai-oi-epikindynoi-boyleytes-ponokefalos-gia-to-maksimoy#ixzz36CdCmk7D

Δεν υπάρχουν σχόλια: