Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον περιπτερά με το νερό - χρυσάφι! (Βίντεο)


Τσουχτερό πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο περιβόητος περιπτεράς που πουλούσε τρία ευρώ το μπουκάλι νερό επειδή, κατά δική του «ομολογία», το περίπτερό του βρίσκεται στο πιο τουριστικό μέρος της Αθήνας.

Από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η περίπτωση, μετά από ρεπορτάζ του Mega, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έστειλε τις υπηρεσίες του υπουργείο στο περίπτερο.

Στη συνέχεια οι Αρχές έκοψαν πρόστιμο 2.000 ευρώ στον περιπτερά με το νερό -χρυσάφι, ενώ, σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της επιτροπής Ανταγωνισμού για να απολογηθεί.

Σημειωτέον ότι είναι ο μόνος στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης που πουλούσε σε τόσο υψηλή τιμή το νερό, καθώς, οι υπόλοιποι επιχειρηματίες είχαν τις τιμές στα κανονικά επίπεδα.

"Δικαίωμά μου, ελεύθερη αγορά δεν έχουμε;"

Ο συγκεκριμένος περιπτεράς, πουλούσε τρία ευρώ το μεγάλο μπουκάλι νερό, λόγω... Ακρόπολης, σε περίπτερο που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Ο ιδιοκτήτης του ισχυρίστηκε ότι η αγορά είναι ελεύθερη και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Τεχνικός του Mega κάτω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος, δίψασε και κατευθύνθηκε σε περίπτερο της περιοχής για να αγοράσει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού.

Εκεί τον περίμενε μια έκπληξη.

Το εμφιαλωμένο νερό πωλούνταν αντί τριών ευρώ.

Η τιμή τον εξόργισε, προκαλώντας την αντίδραση τόσο του ίδιου, που δεν αγόρασε κάτι από το εν λόγω περίπτερο, αλλά και δημοσιογράφου του καναλιού που έσπευσε στο σημείο με την κάμερα για να συνομιλήσει με τον περιπτερά.

Στην ερώτηση γιατί πουλά το νερό σε αυτή την υψηλή τιμή όταν σε άλλα περίπτερα έχει ένα ευρώ και στα σούπερ μάρκετ πολύ λιγότερο εκείνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, απάντησε πως η τιμή των 3 ευρώ δεν είναι καθόλου υψηλή γιατί το συγκεκριμένο σημείο πώλησης είναι το πιο τουριστικό μέρος, επειδή βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη.

Μάλιστα, ο περιπτερούχος έκανε λόγο για ελεύθερη αγορά και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τα παράπονά τους εάν θεωρούν την τιμή εξωφρενική.

Ως επιχείρημα ανέφερε και τη Ρώμη όπου ο καπουτσίνο κοστίζει 12 ευρώ, οπότε γιατί όχι 3 ευρώ το νερό κάτω από την Ακρόπολη.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: