Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Η αστυνομικός που παίρνει 194.000 δολάρια το χρόνο από το Facebook


Τίποτα δεν μοιάζει ασυνήθιστο όταν παρατηρεί κανείς εν ώρα υπηρεσίας την 34χρονη Αμερικανίδα αστυνομικό της φωτογραφίας.

Όμως η Mary Ferguson διαφέρει από τους συναδέλφους της στο Menlo Park της Καλιφόρνια, καθώς πληρώνεται από μια ασυνήθιστη πηγή, το Facebook.

Η εταιρία πληρώνει εξ ολοκλήρου τον ετήσιο μισθό της Ferguson, που αντιστοιχεί σε 194.000 δολάρια, για να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της.

Και δεν πρόκειται για υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως συνηθίζεται, αλλά κανονικής περιπολίας και περιφρούρησης της γειτονιάς.Συγκεκριμένα, η συμφωνία του Facebook με την αστυνομικό, είναι να εκπονήσει σχέδιο δράσης για την εταιρεία σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Επίσης η Ferguson είναι υπεύθυνη για την συνεργασία με ανήλικους παραβάτες ώστε να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα παιδιά αυτά το σχολείο τους.

«Εμείς απλά εντοπίσαμε μία ανάγκη όλης της κοινότητας», αναφέρει στην Wall Street Journal ηGenevieve Grdina, εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Δεν είναι η αξιωματικός Facebook, αλλά είναι υπεύθυνη για το σύνολο της κοινότητας», σημειώνει.

Πάντως, κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής πιστεύουν ότι το Facebook προσπαθεί με την επιλογή του αυτή να «καθαρίσει» την φτωχή περιοχή του Belle Haven, μίας γειτονιάς του Menlo Park, όπου πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί…Δεν υπάρχουν σχόλια: