Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

"Κλείδωσαν" τα προαπαιτούμενα και "ξεκλείδωσε" η δόση του 1 δισ.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

Το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών ήταν το τελευταίο ανοιχτό προαπαιτούμενο και από τη στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα τα βρήκαν, ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Μετά τη συμφωνία, σήμερα αναμένεται να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία αυτή και οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στην καθιερωμένη ανεπίσημη ενημέρωση πριν από κάθε Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

τσι, την ερχόμενη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν εντολή στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ να αποδεσμεύσει άμεσα το 1 δισ. ευρώ που εξαρτιόνταν από την υλοποίηση των 6 προαπαιτούμενων μέτρων.

Η συμφωνία για τα προαπαιτούμενα ανοίγει τον δρόμο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει εντός της επόμενης εβδομάδας και στην έκδοση νέου ομολόγου – Σε αυτό άλλωστε αναφέρεται σήμερα και δημοσίευμα του Bloomberg

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ, η σοβαρότερη εκκρεμότητα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη "μικρή" ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: