Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Νέο portal με στοιχεία για τον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη

Πόσα εκατομμύρια χρηστών Internet υπάρχουν στον κόσμο; Πόσα εκατομμύρια, ή σωστότερα, πόσα δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα βρίσκονται σε αυτόν τον «μπλε πλανήτη»; Ακολούθως, πόσοι ψηφιακοί ιοί κυκλοφορούν καθημερινά, απειλώντας την λειτουργία των συσκευών και την ασφάλεια των χρηστών τους;

Αυτά και πολλά άλλα στατιστικά στοιχεία η Kaspersky Lab παρουσιάζει, μέσω ενός νέου portal, τα οποία αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του ψηφιακού κόσμου και των χρηστών του. Το νέο portal της εταιρείας συγκεντρώνει στατιστικές πληροφορίες από όλο τον κόσμο σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν, αλλά και τι απειλές αντιμετωπίζουν.

Το portal kaspersky-cyberstat.com/ δίνει παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές απειλές. Για παράδειγμα, το νέο portal αναγνωρίζει ποιο malware παρουσιάζει πιο έντονη δραστηριότητα αυτή τη στιγμή και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες και τις συσκευές τους. Επιπλέον, αξιολογεί τις πιο διαδεδομένες διαδικτυακές απειλές και παρουσιάζει τις χώρες που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις τον τελευταίο μήνα, καθώς και τον αριθμό των διαφορετικών δειγμάτων malware που ανιχνεύονται κάθε μέρα.Το νέο portal περιέχει στατιστικά στοιχεία για το συνολικό αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως, καθώς και για τον αριθμό των νέων χρηστών του. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να δουν πόσα email στέλνονται κατά τη διάρκεια του έτους σε όλο τον κόσμο, τον αριθμό των αναρτήσεων σε blog ή των tweet που «ανέβηκαν» τις τελευταίες 24 ώρες, πόσα καινούρια κινητά τηλέφωνα πωλούνται κάθε μέρα και πόσες ιστοσελίδες πέφτουν θύματα ψηφιακής επίθεσης.

«Κάθε μέρα, ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου και των συσκευών αυξάνεται σημαντικά, όπως – δυστυχώς – ο αριθμός και η ποικιλία των ψηφιακών απειλών. Μόνο οι κακόβουλες εφαρμογές για φορητές συσκευές που έχουμε συλλέξει ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια», σχολίασε ο Sergey Novikov, Deputy Director της Ομάδας Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab. «Δημιουργώντας μια ακριβή εικόνα του ψηφιακού κόσμου, με στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από δικές μας πηγές, αλλά και από πηγές τρίτων, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι ο ψηφιακός κόσμος επεκτείνεται με απίστευτους ρυθμούς. Αυτή η αύξηση δεν προσφέρει μόνο νέες ευκαιρίες, αλλά φέρνει και νέους κινδύνους», συμπλήρωσε.

Μέρος των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζονται στο νέο portal προέρχονται από την cloud-based υπηρεσία Kaspersky Security Network, η οποία παρέχει πληροφορίες για νέες απειλές σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι απειλές εντοπίζονται από τα προϊόντα της Kaspersky Lab καθώς και από άλλες πηγές, όπως τις online στατιστικές υπηρεσίες «worldometers.info» και «realityclock.com».Οι αναλυτές antivirus της εταιρείας ανά τον κόσμο επεξεργάζονται τις πληροφορίες σχετικά με τις νέες ψηφιακές απειλές. Δουλεύοντας σε διαφορετικές ζώνες ώρας, οι ειδικοί της Kaspersky Lab παρακολουθούν διαρκώς το Διαδίκτυο για νέες απειλές. Αμέσως μόλις εντοπίζονται, οι νέες απειλές προστίθενται στις βάσεις δεδομένων antivirus όλων των προϊόντων της Kaspersky Lab. Μέσα από το virtual tour (http://tour.kaspersky.com/), μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τη δουλειά των αναλυτών της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: