Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΓΚΟΛΠΩΣΗ ΤΗΣ FED ΣΤΗΝ ΕΚΤ!!!

Του Δημήτρη Τζώρα (Πολιτικός Αναλυτής) 
Η δυναστεία των Μεροβιγγείων είναι αυτή που ένωσε τα φράγκικα φύλα διά του οίκου των Καρολίδων και έθεσε το πρόπλασμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με τη δημιουργία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Μεροβαίος, Βασιλεύς της δυναστείας των Μεροβιγγείων, έχει κατά τα ιστορικά αρχεία αμφιλεγόμενη καταγωγή. Ο θρύλος τον ήθελε να έχει γεννηθεί ως καρπός βιασμού της μητέρας του από κάποιο θαλάσσιο τέρας. Άλλοι μύθοι θέλουν η καταγωγή του να είναι από την Αρκαδία και άλλοι από την Τροία!!! Βέβαια, όποια εκδοχή και να πάρουμε, έχει ως κοινό στοιχείο την θάλασσα και την ισχύ της.
Στους θρύλους πάντα ενυπάρχει το στοιχείο της αλήθειας και ίσως ο Μεροβαίος να είχε σχέση με το Ελληνικό στοιχείο. Εμφανισιακά πάντως, δεν είχε καμία σχέση με τους Φράγκους. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, εάν όντως ο Μεροβαίος ήταν Έλληνας, αλλά έχει μεγάλη σημασία, εάν θα πρέπει να κατασκευαστεί ως τέτοιος!!! Εάν είχε Ελληνική καταγωγή, τότε μπορεί πάνω σε αυτό να οικοδομηθεί μία νέα πολιτική θεωρία, η όποια θα οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση. Εάν η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης γίνει υφαρπακτικά υπό τους κάφρους και τους ανθυποκάφρους τύπου Ντάϊσελμπλουμ, της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Σόϊμπλε, τότε η Ένωση αυτή θα καταρρεύσει και θα συμπαρασύρει όλο τον πλανήτη στην πτώση της. Εάν η Ένωση αναζητήσει τις ρίζες της και καταλήξει σε κάποιες ιστορικές κοινές προκείμενες, τότε η ίδια θα επανεγγραφεί δυναμικά στο παγκόσμιο παιχνίδι από τη στιγμή που θα έχει ως αιχμή της την μεταπολιτική της εθνοδιαστρωμάτωση.
Συμφέρει την Γερμανία η ημιθεσμική ανάδειξη ενός Μεροβίγγειου Ολισμού, όπου θα δύναται να επαναπροσεγγίσει ακόμα και τον Ρωσικό θρόνο, παράγοντας συνέργειες στην Ευρασία. Η αλήθεια είναι, πως μόνο ένα προ-Ναϊτικό πρότυπο πλέον, μπορεί να αμφισβητήσει την νεωτερικότητα και την μετανεωτερικότητα!!!

Η υπεράσπιση της Όλης Πίστης…

Εάν η Ευρώπη προχωρήσει πάνω σε αυτό το πρότυπο, το οποίο είναι ικανό να ενώσει τους λαούς της και να τους εμπνεύσει, δίνοντας λύση στο πολιτισμικό της αδιέξοδο και που θα νομιμοποιεί ενδοσυνειδησιακά την ανάγκη υπερασπίσεως της Όλης πίστεως, πριν του Σχίσματος του 1054, τότε τα πάντα αλλάζουν!!! Τώρα, εάν αυτό στεναχωρεί τους Άραβες που θα θυμηθούν τις σταυροφορίες και την αιώνια υπόσχεση της Ευρώπης για την προστασία των Αγίων Τόπων από το Ισλάμ, δε νομίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες θα τα βάψουν και μαύρα…
Η Ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία, η οποία είναι κλώνος της Αγγλοσαξωνικής, μπορεί να υποταχθεί μόνο από την καθολική ισχύ του Μεροβιγγείου Ολισμού, χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι η Ευρώπη θα απολέσει ή θα οπισθοχωρήσει στην διαδικασία παγκοσμιοποιήσεως των τραπεζών της. Επειδή, όμως, η παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους τραπεζίτες, θα πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο τραπεζικό πράττειν. Εάν η Ένωση παίξει το χαρτί της Μεροβίγγειας Ολιστικής Τραπεζικής, θα σπρώξει την οικονομίας της μπροστά με ταχύτερους ρυθμούς. Εάν ταυτόχρονα ασκήσει επιθετική παγκόσμια πολιτιστική διπλωματία συνάμα με την συνετή διαχείριση του Ευρώ και των οικονομικών της Ευρωζώνης, τότε, σε δέκα χρόνια από σήμερα θα μπορούμε πλέον να συζητάμε για την εγκόλπωση της αμερικανικής FED μέσα στην ECB !!! Σε δέκα χρονιά από σήμερα, το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ζητήσουν ένα Ευρωατλαντικό ομόλογο κάτω από την αιγίδα της ΕΚΤ, ίσως να μοιάζει κάτι το απόλυτα λογικό και αναγκαίο.
Η βαθειά Ευρώπη θα πρέπει να βρει νέα πρόσωπα εντός της Ένωσης, τα οποία θα μπορούν να παίξουν ένα άλλο ρόλο σε ένα νέο αμιγώς Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτή η Ευρώπη έχει πεθάνει και πλησιάζει η στιγμή που ο ιστορικός Ιατροδικαστής, θα υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου της. Η θαλάσσια διάσταση του Μεροβαίου, είναι υπεραρκετή Μερκατορικά και κλειδοκράτωρ των εξελίξεων. Το ευρωομόλογο και η πολιτική ένωση, όσο και εάν το θέλουν οι Ευρωατλαντιστές, με τον τρόπο που την επιβάλλουν θα αποτύχει και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. ΟΙ ΗΠΑ δυστυχώς, στράφηκαν προς τον δημοκρατικό παγανισμό και πολυθεϊσμό και δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τον εαυτό τους, πόσο μάλλον την Ευρώπη και τον κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: