Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Διαδικτυακός ιστότοπος του Υπουργείου Ανάπτυξης για τους πολίτες με σκοπό να χαρτογραφηθούν πλήρως οι χρεώσεις υπέρ τρίτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/06/2014

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των τιμών και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο διαδικτυακός ιστότοπος http://ggevm.cloudapp.net/ όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων.

Παράλληλα μπορούν οι καταναλωτές να εκφράζουν ελεύθερα και τις απόψεις τους για τις χρεώσεις στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου καθώς σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες, έχει παρατηρηθεί ότι η τιμή τους αυξάνεται από τη χρέωση των συγκεκριμένων εισφορών.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να καταθέσει στο συγκεκριμένο ιστότοπο στοιχεία που αφορούν εισφορές υπέρ τρίτων στις χρεώσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: