Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Την Πέμπτη στη βουλή η «μικρή ΔΕΗ»/Γιατί αντιδρά το ΠΑΣΟΚ.


Σήμερα και αύριο αναμένεται να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, καθώς το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει διαφωνίες επί του σχεδίου νόμου, ώστε να μην εμφανιστούν - ή να εμφανιστούν κατά το δυνατόν λιγότερες - τριβές μεταξύ τους στη Βουλή. Η Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε ήδη συνάντηση σήμερα με αντιπροσωπεία του Μαξίμου, μετά από σύσκεψη στελεχών του υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία και του υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και του επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθρούρου Ζερβού.Ενδιαφέρον εμφανίζει πώς θα αντιδράσουν και οι βουλευτές που διαφωνούν, κυρίως οι βουλευτές Αρκαδίας και Κοζάνης (ή και υπουργοί όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος) στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και πώς θα αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλα σωματεία.


Εντός της εβδομάδας, επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα θα φέρει στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος τη ρύθμιση για τις λαϊκές. Με Προεδρικό Διάταγμα θα «περάσει» και η απόφαση για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, με τον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να διαπραγματεύεται με την τρόικα την μείωση του κέρδους μόνο στα ακριβά φάρμακα.


Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, αφενός στέλνει το στίγμα προς τους εταίρους ότι θα είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της, αφετέρου διαμηνύει πως με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα επιδιώξει να φέρει τη συζήτηση για το χρέος νωρίτερα, ει δυνατόν και στις αρχές φθινοπώρου. Τουλάχιστον να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα…
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: