Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Δήλωση - βόμβα από τον Νταβλούρο για το... αντάρτικο!


Τι είπε για τους υπουργούς;

Δήλωση βόμβα από τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρο. Από τη μία καλεί τον Σαμαρά να νομοθετήσει υπέρ των αναδρομικών των ένστολων μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους δικαστικούς και από την άλλη λέει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί τηρούν … σιγή ιχθύος.

Η δήλωση του έχει ως εξής :

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δεσμευθεί για την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, όπως ήδη συμμορφούμενη αναμένεται να πράξει με τροπολογία για τους δικαστικούς.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων αποφαίνεται αμετάκλητα για την αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών περικοπών, επιβάλλοντας ουσιαστικά στο ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του, ήτοι να δρομολογήσει την επιστροφή του μισθολογίου στην προτεραία κατάσταση (2012) και να επιστρέψει τις δικαιούμενες αναδρομικές αποζημιώσεις.

Προκαλεί απορία το γεγονός, πως ακόμη οι τρείς αρμόδιοι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος και τηρούν «σιγή ιχθύος»

Eίναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα τις μισθολογικές αδικίες των ενστόλων και καθίσταται σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ανεχθούμε ευνοϊκές συμπεριφορές υπέρ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: