Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Προς διπλασιασμό δόσεων για τις οφειλές στο Δημόσιο


“Παζάρι” και για παράταση από 36 έως 60 δόσεις Στην τελική ευθεία μπαίνει η υποβολή δηλώσεων Ε1 (σήμερα θα πρέπει να ανακοινωθεί αν η παράταση που σχεδιάζεται θα φτάνει ή θα ξεπερνά τις 20 Ιουλίου) και από 31 Ιουλίου θα πρέπει έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι να βρουν τρόπο για να πληρώνουν παλαιά και νέα χρέη από φόρους και "χαράτσια".

Στο οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ. Με επιχείρημα ότι πρέπει να διασφαλίσουν την είσπραξη των φόρων, ώστε να μην καταλήξουν στο «βουνό» των απλήρωτων ληξιπρόθεσμων χρεών, στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν να δράσουν σε δύο επίπεδα:

1. Σιωπηρώς, για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους, οι έφοροι θα μπορούν να επεκτείνουν τις 3 διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος (ή τις 5 μηνιαίες του ΕΝΦΙΑ) σε 12 ή και 24 μήνες. Η δυνατότητα αυτή δίδεται στους φορολογουμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πληρωμής, αλλά θα επιβαρύνονται με τόκους. Μπορούν όμως, ακόμα και χωρίς να βγει ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους, να πληρώνουν έτσι μικρότερες δόσεις, μέχρι… το 2016.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: