Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ! Διευθυντής και υπάλληλοι ξενοδοχείου πέταξαν ζωντανό σκυλάκι σε μηχάνημα σύνθλιψης


Έχει γίνει καταχώρηση καταγγελίας για ξενοδοχείο στον Πρωταρά, από τον Σταθμό Παραλιμνίου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν περαιτέρω διαθέσιμες πληροφορίες.

Σε επαφή του newsit.com.cy με την Αστυνομία, μας αναφέρθηκε ότι οι έρευνες των αστυνομικών τους οδήγησαν σε ξενοδοχείο της Ελεύθερης Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι. Το ζήτημα τώρα που ανακύπτει είναι να υπάρξουν ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες προς τα συγκεκριμένα άτομα ή προς τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Η παραπάνω φωτογραφία ελήφθη από τουρίστα ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό και επισκέφτηκε χθες (25/6/2014) την μικρή Μπίλλυ που ποτέ της δεν γνώρισε την στοργή και ένα σπίτι, όντας πάντα αδέσποτη. Σήμερα πληροφορούμαστε ότι το σκυλί αυτό βρίσκεται πλέον σε κώμα.

Παράλληλα, αστυνομικοί με τους οποίους επικοινωνήσαμε δηλώνουν και οι ίδιοι σοκαρισμένοι από το περιστατικό, αλλά κυρίως την ψυχραιμία με την οποία έδρασαν, κατόπιν εντολών τα άτομα αυτά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, τη στιγμή που αντιπροσωπεία του κόμματος πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την άμεση επίλυση προβλημάτων για θέματα που αφορούν την ευημερία και προστασία των ζώων, πληροφορήθηκε ότι Διευθυντής ξενοδοχείου στον Πρωταρά έδωσε οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου να ξεφορτωθούν τη μικρή αδέσποτη σκυλίτσα, ονόματι Μπίλη.

Οι υπάλληλοι καταδίωξαν το σκυλάκι και όταν την συνέλαβαν την έριξαν ζωντανή μέσα στη μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. Τουρίστες που ήταν κοντά έγιναν μάρτυρες αυτής της αποκρουστικής και βάρβαρης συμπεριφοράς. Το ζώο κραύγαζε απελπισμένα ενώ οι τουρίστες έντρομοι και συγχυσμένοι κατάφεραν μαζί με ιδιωτικό κτηνίατρο να περισώσουν το αθώο πλάσμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, αυτή τη στιγμή η σκυλίτσα βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και της δίνονται οι πρώτες βοήθειες και είναι άγνωστο εάν τα καταφέρει να ζήσει.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για μια ακόμη φορά καταδικάζει αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά. “Η ζημιά στον τουρισμό μας έγινε ήδη (μαζεύονται υπογραφές ήδη παγκόσμια) και θα συνεχιστεί εάν κάποιοι αλλάξουν συμπεριφορά και μυαλά”, καταλήγει.

Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου έκανε λόγο αυξητικές τάσεις στο φαινόμενο κακοποίησης των οικόσιτων ζώων ανά το Παγκύπριο, ενώ καταγγέλει την στάση της πολιτείας στην επιμονή της να μην ιδρύεται Αστυνομία των Ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: