Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Ερχεται... καμπάνα για τα «αδρανή» μπλοκάκια -Μέχρι την Παρασκευή η διορία δήλωσης


Με την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με εισφορές και υποβολή φορολογικών δηλώσεων, βρίσκονται αρκετοί φορολογούμενοι που έχουν ανενεργές επιχειρήσεις και μπλοκάκια.

Οπως γράφει το Capital.gr, την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχουν ανενεργές επιχειρήσεις και μπλοκάκια να τα κλείσουν χωρίς να πληρώσουν αναδρομικούς φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρακτικά ένας φορολογούμενος που ασκούσε κάποιο επιτήδευμα έως το τέλος του 2011 και πλέον δεν το εξασκεί είτε γιατί έγινε μισθωτός είτε γιατί πλέον λόγω της κρίσης δεν έχει κάποιο εισόδημα αυτό έχει μέχρι και αύριο τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών.

Εφόσον δεν δοθεί παράταση τότε χάνει το δικαίωμα εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών και θα είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ότι η διακοπή των εργασιών γίνεται κατά την ημέρα υποβολής της σχετικής δήλωσης. Με άλλα λόγια για την περίοδο που δεν ασκούσε πραγματικά το επάγγελμα θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές, να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις κλπ.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν φθάσει εκατοντάδες αιτήματα για τη χορήγηση νέας παράτασης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το βλέπει θετικά.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: