Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

BIBΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ...

Σε θεώρηση των βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, ...
σύμφωνα με τον υφυπουργό, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ωστόσο, ο υφυπουργός δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση της ρύθμισης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με αύξηση του αριθμού των δόσεων.

Ειδικότερα, απαντώντας στη Βουλή σε σχετικό ερώτημα του κ. Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ), είπε πως από το πλεόνασμα, θα δοθούν 20 εκατ. ευρώ, «ώστε ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΟΓΑ. Πλέον αυτοί μπορούν να είναι στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ».

Πρόσθεσε, δε, πως «όσοι ασφαλισμένοι έχασαν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα χρόνια της κρίσης -από το 2012 και εντεύθεν- και έχουν φορολογητέο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, μπορούν με αίτημα να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους έως την 28.2.2015».

Πάντως, για το κρίσιμο ζήτημα της αύξησης των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Κεγκέρογλου δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας και παρέπεμψε το θέμα στον έτερο υφυπουργό Εργασίας, κ. Αντώνη Μπέζα, που έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες για την κοινωνική ασφάλιση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να πιέσει την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κασσής είπε ότι «το κράτος δεν μπορεί να είναι ανάλγητο ειδικά προς ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που βρίσκονται σε απόγνωση» και πρότεινε να αυξηθούν οι δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών σε τουλάχιστον 100-150.

Επισήμανε μάλιστα ότι «η δημοσιονομική ευημερία, αν γίνεται σε τέτοιες συνθήκες είναι αδιάφορη και επίπλαστη. Να δώσετε περισσότερες δόσεις και όποιος τεκμηριωμένα δεν μπορεί να πληρώσει να εγγυάται το κράτος να του παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απέναντι στις αντιρρήσεις της τρόικας, η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στην αύξηση των δόσεων».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: