Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ και όρους ο Λ.Λαυρεντιάδης

ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 

Την έξοδο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη φυλακή, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή προσφυγή του επιχειρηματία που συμπλήρωσε 19 μήνες κρατούμενος και το τελευταίο διάστημα παραμένει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη διάταξη των εφετών, ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK μπορεί να εξέλθει από το σωφρονιστικό κατάστημα, ακόμη και σήμερα, εφόσον καταβάλει το ποσό της εγγύησης, ενώ επιπλέον του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

To βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχεται το αίτημα του επιχειρηματία, το οποίο κυρίως στηριζόταν στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος επιδεινώθηκαν από την παραμονή του στη φυλακή.

Υπέρ της αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την επιβολή αυστηρών όρων, είχε ταχθεί πριν λίγες ημέρες και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank λόγω παρέλευσης δεκαοκταμήνου.

Ωστόσο, σε βάρος του επιχειρηματία υπήρχε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012. Έτσι, από την πλευρά του κατηγορούμενου υποβλήθηκε νέο αίτημα κατά της προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ:  Ο κ. Λαυρεντιάδης βέβαια είναι όντως ασθενής όμως ο κ. Κυριακίδης που ΑΚΟΜΗ αναζητείται και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες  μεγάλου μεγέθους εξευτελίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης που λέει πως κυνηγάει τους φοροφυγάδες και δεν ανέχεται πλέον τα οικονομικά αδικήματα. Ξεφτίλα μεγάλη όχι τόσο για τον κ. Λαυρεντιάδη αλλά για όλους όσους ακόμα και σήμερα ταπεινώνουν το Κράτος και διασύρουν κάθε έννοια δικαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: