ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πλήρωσε ακριβά το «ακούμπημα» στην 13χρονη μαθήτριά του ο Κοινοτάρχης - Καθηγητής

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Πλήρωσε ακριβά το «ακούμπημα» στην 13χρονη μαθήτριά του ο Κοινοτάρχης - Καθηγητής


Για τις 7 Ιουλίου ορίστηκε η απολογία του Κοινοτάρχη - Καθηγητή, οπότε και πρόκειται να του επιβληθεί η ποινή του, μετά και από την αγόρευση των δικηγόρων.
Η υπόθεση ταλάνισε το Παγκύπριο πριν από 4 περίπου έτη, όταν η τότε 13χρονη μαθήτρια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει την άσεμνη χειρονομία του Κοινοτάρχη - Καθηγητή.

Η πλευρά της υπεράσπισης τόνισε ότι η 13χρονη είχε πολλάκις υποπέσει στην κατάθεσή της σε αντιφάσεις, ακόμα και ως προς τον αριθμό των φορών που δέχθηκε τα "ακουμπήματα" του καθηγητή της, όπου άλλες φορές αναφέρεται σε τρεις απόπειρες και αλλού σε λιγότερες...

Παραταύτα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο καθηγητής είναι ένοχος, οπότε σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, αυτομάτως θα εκπέσει και του δεύτερου αξιώματός του, αυτό του Κοινοτάρχη.

Η δίκη διεξήχθη, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του και ο 'ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' κεκλεισμένων των θυρών με την καταγγέλουσα να καταθέτει πίσω από παραβάν προκειμένου να μην έχει οπτική επαφή με τον κατηγορούμενο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μικρή τότε είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε επί μια εβδομάδα να συνέλθει.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά άλλων περιστατικών στην Κύπρο, κατά τα οποία ενήλικοι και συνήθως μεγάλης ηλικίας άντρες με δύναμη εξουσίας ή επιρροής επί του ανήλικου θύματός τους ασελγούν σεξουαλικά εις βάρος τους, όπως καταδεικνύει και η υπόθεση των Λευκαρίτη - Νικολάου.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: