ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Ευρώπη

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Ευρώπη

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές , Μαριλένα Κοππά και Κώστας Αργυρός μας εξηγούν πως το Ευρωκοινοβούλιο προστατεύει ακόμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

της Έφης Ζέρβα
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές , Μαριλένα Κοππά με τη ΔΗΜΑΡ και ο Κώστας Αργυρός με «Το Ποτάμι» απαντούν στην έρευνα της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εξηγούν στη Μαριλένα Κατσίμη γιατί η Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι απόψεις τους παρουσιάζουν ένα πρόσθετο ενδιαφέρον , διότι παρόλο που ανήκουν σε δύο διαφορετικά κόμματα , συμφωνούν σχεδόν σε όλα και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στην ίδια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Μαϊου.Ο Κώστας Αργυρός ανέφερε, πάντως , ότι έχουν γίνει επαφές με τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά και τους Φιλελεύθερους.

«Εάν για ένα πράγμα αξίζεις να παλέψεις αυτό είναι ο άνθρωπος και αυτός υπήρχε πάντα στον πυρήνα του αγώνα μου» απαντά η Μαριλένα Κοππά στην ερώτηση πως συνδέεται ο αγώνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την Ευρωβουλή.
«Ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνει Ευρώπη», λέει ο Κώστας Αργυρός .

Και οι δυο υποψήφιοι συμφωνούν ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη με αποκορύφωμα τη δημιουργία της τρόικας.Θεωρούν ωστόσο σημαντική προσπάθεια ελέγχου της τρόικας , την έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα στα προγράμματα διάσωσης.

Στο θέμα των μεταναστών , η Μαριλένα Κοππά , θεωρεί υποκριτική τη στάση της Ε.Ε απέναντι στη χώρα μας , αφού όπως λέει , όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δέχεται το 90% της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη και δεν υπάρχει ισότιμη κατανομή βαρών.Ο Κώστας Αργυρός επισημαίνει οτι πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι το όνειρο των μεταναστών δεν είναι η Ελλάδα , αλλά οι πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

Για το σύμφωνο συμβίωσης , η Μαριλένα Κοππά θεωρεί οτι είναι θέμα ανθρωπισμού και ισονομίας.

Κλείνοντας τη συζήτηση , ο Κώστας Αργυρός ,υπογράμμισε ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο το ευρώ, αλλά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεσμοί που συνεχίζει να εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: