ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εργασιομανής δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς - «Δεν δέχομαι, "εαν" και "αλλά" από τους υπουργούς μου

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Εργασιομανής δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς - «Δεν δέχομαι, "εαν" και "αλλά" από τους υπουργούς μου


Πιο αισιόδοξος από ποτέ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι είναι εργασιομανής και "μάνατζερ". «Έχω ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης: Βλέπω στον υπολογιστή μου το ημερολόγιο με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι υπουργοί. Αν δω ότι δεν τα έχουν κάνει, τους τηλεφωνώ και τους ρωτώ γιατί δεν τα έκαναν, ακόμη και αν είναι μετά τα μεσάνυχτα. Χωρίς «εάν και αλλά». Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε αυτή τη νοοτροπία στη δημόσια διοίκηση από την κορυφή έως κάτω», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

O πρωθυπουργός, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της, χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Δεν έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό. Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές αν απαιτηθεί», είπε και εκτίμησε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν περισσότερο.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές. «Στο μέλλον θα ζητήσουμε τα χρήματα που θέλουμε σε χαμηλότερα επιτόκια».

Και συνέχισε: «Πιάσαμε πάτο, και τώρα μπορούμε μόνο να ανέβουμε και θα ανέβουμε».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι μετά την καταπολέμηση της γραφειοκρατείας, η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 η χώρα δεν θα έχει απλώς πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα.

«Αυτό», συμπλήρωσε, «σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να δανειζόμαστε καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: