ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κλειστά τα φαρμακεία και σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Κλειστά τα φαρμακεία και σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Κανονικά θα λειτουργήσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα - Ο κλάδος των φαρμακοποιών θα συνεδριάσει σήμερα για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεωνΚλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Δευτέρα τα φαρμακεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ τα φαρμακεία στην υπόλοιπη Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά.
Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις θα αποφασίσει ο κλάδος των φαρμακοποιών που θα συνεδριάσει σήμερα. Οι πολίτες στο μεταξύ θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία ασφαλείας, τα οποία είναι λιγότερα από τα συνηθισμένα εφημερεύοντα όπως διευκρινίζει ο ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο ο κ. Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε ότι ο αριθμός των εφημερευόντων θα αυξηθεί από 50 σε 150 στην Αττική, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αυτή η δήλωση διαψεύστηκε άμεσα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ατυχή».

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επισημαίνει από την πλευρά του ότι θα έπρεπε με ειδική αιτιολόγηση να προκύπτει σαφώς στο νομοσχέδιο ότι δια της θέσπισης των ρυθμίσεων εξασφαλίζεται η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: