ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Θρίλερ εξαφάνισης ανηλίκου

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Θρίλερ εξαφάνισης ανηλίκου


Ρεπορτάζ: Μυρτώ Τσάβαλου
Τον προσωπικό της Γολγοθά ζει εδώ και μία σχεδόν εβδομάδα οικογένεια από το Μενίδι, έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση 16χρονου παιδιού στη λίμνη Υλίκη, κοντά στο Μουρίκι Βοιωτίας.


Ο εξαφανισμένος 16χρονοςΣτις 24 Μαρτίου ο Αλέξανδρος Μαυρίδης μαζί με έναν 32χρονο φίλο του μετέβησαν στη λίμνη της Υλίκης για ψάρεμα. Αργά το βράδυ και αφού είχαν απλώσει τα δίχτυα αποχώρησαν, ενώ την επόμενη ημέρα μετέβησαν στο ίδιο σημείο προκειμένου να τα μαζέψουν.

Το σημείο ήταν δύσβατο, τα νερά βαθιά, και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Εντελώς αναπάντεχα οι δύο φίλοι έχασαν την ισορροπία τους και βρέθηκαν κάτω από το νερό, μην μπορώντας να βγουν στην όχθη.

Ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές τους και πλησίασαν, καταφέρνοντας να βγάλουν από το νερό τον 32χρονο, δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τον ανήλικο Αλέξανδρο, ο οποίος βρισκόταν πέντε μέτρα μακριά και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα.

Από τη στιγμή αυτή ξεκίνησε και το προσωπικό μαρτύριο μιας ολόκληρης οικογένειας, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού παραμένουν άκαρπες επί πέντε και πλέον ημέρες.

Μιλώντας στο zougla.gr, η θεία του παιδιού Πόπη Ε. περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν την 25η Μαρτίου και τα όσα επακολούθησαν.

Όπως καταγγέλλει, οι προσπάθειες ανεύρεσής του έχουν πέσει στο κενό λόγω της αναλγησίας και της ολιγωρίας που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές.

Τα όσα κατήγγειλε είναι εξωφρενικά:

«Οι αυτόπτες μάρτυρες τους έδειξαν το σημείο στο οποίο χάθηκε το παιδί και οι έρευνες εκεί ξεκίνησαν δύο ημέρες μετά. Έψαχναν αλλού. Τέσσερις μόνο δύτες συμμετέχουν στις έρευνες και μας ζητούν να βρούμε εθελοντές. Ακόμα και όταν ήρθαν εθελοντές, το μόνο που τους είπαν είναι να κοιτούν περιμετρικά. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθει και ο στρατός για να βοηθήσει, πράγμα που δεν έγινε ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων σοκαρισμένη η θεία του παιδιού.

«Ο πατέρας του είναι εκεί συνέχεια, δεν έχει φύγει καθόλου. Μπήκαμε κι εμείς μέσα για να τον βρούμε» πρόσθεσε.

Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του παιδιού να το πράξει, μεταβαίνοντας στο σημείο όπου εξαφανίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: