ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σε εξέλιξη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ - Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις έχουν και ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕΣε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία στο Σύνταγμα μελών της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα ταξί και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Στην πορεία, επίσης, συμμετέχουν ο Σύλλογος Κτηματομεσιτών Αττικής, ΟΕΒΕ, αλλά και άλλοι επαγγελματίες που αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από τη Βουλή, η οποία έχει αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ. Επί του παρόντος κλειστή είναι μόνο η Βασιλίσσης Σοφίας, ωστόσο όσο περνά η ώρα αναμένεται ότι θα κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των υπόλοιπων συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

Συγκεκριμένα, στις 6.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από τη ΓΣΕΕ συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ενώ στις 7 θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Παράλληλα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στα εξής:
1. Στο εξοντωτικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον με τα εξωφρενικά πρόστιμα των άπειρων νομοθετικών διατάξεων, που δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούνται και με το σημερινό πολυνομοσχέδιο και οδηγούν με ακρίβεια στον αφανισμό των ΜΜΕ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
2. Στη μετατροπή των φαρμακείων σε super market υγείας
3. Στην απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγαθών (ψωμί, γάλα, ελαιόλαδο), του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης
4. Στην υποβάθμιση της συγγραφικής δραστηριότητας και τον πολιτισμικό μεσαίωνα που επιβάλλεται μέσα από την κατάργηση στην ενιαία τιμή των βιβλίων
5. Στην εμμονική ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων για όλο το χρόνο που είναι καταστροφική για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
6. Στην κατάργηση των εισφορών υπέρ δράσεων για την κατάρτιση ανέργων και καταπολέμηση ανεργίας
7. Στην καθετοποίηση της αγοράς καυσίμων
8. Στον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται σε μια περίοδο πλήρους απραξίας της αγοροπωλησίας ακινήτων και επαναφορά των εμπορικών μισθώσεων στις προηγούμενες ρυθμίσεις
9. Στη μετατροπή των ανέργων και των αστέγων σε κυνηγούς εφάπαξ μερίσματος και κουπονιών επιβίωσης
10. Στην πλήρη παράδοση της μεταφοράς προσώπων και αγαθών (ταξί, φορτηγά) στις πολυεθνικές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: