ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ελεύθερος υπό όρους

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθερος υπό όρους

 
Εκτός φυλακής θα βρίσκεται για το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, καθώς η ανακρίτρια διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ.
Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, ενώ του επιβλήθηκε και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσής του. Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει μίζα 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ήρθε αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, αλλά και για παθητική δωροδοκία.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Οι δηλώσεις του Χ. Τομπούλογλου από τα δικαστήρια

Αποκαλυπτικές είναι, πάντως, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τις απαιτήσεις του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος εντελώς απροκάλυπτα αξιώνει μίζα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρέψει τη διαφημιστική εταιρεία, που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την προβολή έργου, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Το βίντεο που «καίει» τον Τομπούλογλου






Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ενδιάμεσο, ο πρώην διοικητής του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει:

6-12: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς, αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

3-12: «Εγώ δεν είμαι ο μ…ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Στις 20-12 ο Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ζητά από τον ενδιάμεσο 30.000 ευρώ λέγοντάς του να του πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος «ημέρες άδειας».

Στις 23-12 ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί στον Τομπούλογλου μιλώντας του για 25 μέρες άδεια. «Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια; Πότε θα έρθεις να υπογράψεις;» τον ρωτά ο ενδιάμεσος.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Χάρης Τομπούλογλου στις 9-12-2013 με τον ενδιάμεσο, η οποία έχει βιντεοσκοπηθεί, ο πρώην διοικητής του «Αγλ. Κυριακού» λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ.: γιατρός) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Στη δικογραφία υπάρχει, επίσης, με ημερομηνία 14-12 SMS του Χάρη Τομπούλογλου στον ενδιάμεσο, στο οποίο αναφέρει: «Την Τρίτη έχω Δ.Σ., πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων αρνείται πάντως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία, και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Δεν παραλείπει, μάλιστα, να πει για τον 40χρονο συγκατηγορούμενό του πως είναι εντελώς αμέτοχος και δεν γνωρίζει τίποτα. «Τον κάλεσα για να μην πέσω θύμα ληστείας» φέρεται να λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: