ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Στον ανακριτή ΤΩΡΑ ο Χάρης Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ – Το video και οι φωτογραφία που τον «καίνε»

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Στον ανακριτή ΤΩΡΑ ο Χάρης Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ – Το video και οι φωτογραφία που τον «καίνε»


- Στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

- Ο Χάρης Τομπούλογλου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης
- Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα
- Είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία μίζα 25.000 ευρώ
- Φωτογραφία ντοκουμέντο τον δείχνει να παίρνει το φάκελο με τα λεφτά


Η ώρα της απολογίας για τον Χάρη Τομπούλογλου, πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι πριν λίγες μέρες πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, που συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ την οποία είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία, έφτασε.

Με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και συνοδεία δυο αστυνομικών, ο Χάρης Τομπούλογλου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν από τις 17:50. Το... ραντεβού του με την ανακρίτρια, άλλωστε, ήταν προγραμματισμένο για τις 18:00 το απόγευμα.

Ο Τομπούλογλου υποστήριξε πως ζήτησε τα χρήματα για να κάνει... δωρεά! Αυτή θα είναι και η υπερασπιστική γραμμή στην οποία θα παραμείνει και κατά την απολογία του
Ο Χάρης Τομπούλογλου απολογείται στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη όμως τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος του είναι πολλά και επιβαρυντικά. Μαζί του απολογείται και ένας 40χρονος, που φέρεται να είναι συνεργός του.

Ο πρώην διοικητής του Αγλαΐα Κυριακού έχει υποστηρίξει πως ο 40χρονος δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».

Η φωτογραφία ντοκουμέντο

Λίγες ώρες πριν οδηγηθεί στην ανακρίτρια είδε το φως της δημοσιότητας κι έκανε το γύρο του διαδικτύου φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο κατηγορούμενος να παίρνει από τον άνθρωπο που ανέλαβε να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα, το φάκελο με τη μίζα.

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε στο MEGA ο Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank , ο οποίος λειτουργούσε ως ενδιάμεσος στην υπόθεση δωροληψίας.

«Στη συνέχεια έδωσε το φάκελο στο συνεργάτη του και του είπε να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος κατέβηκε από το ασανσέρ [...] Προφανώς το έκανε για να μη συλληφθεί με τα χρήματα στην τσέπη», είπε και πρόσθεσε πως συνέστησε στον κ. Τομπούλογλου «να μην ρίξει τους ανθρώπους», δηλαδή τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: