ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κρήτη: Η σημαιοφόρος που διχάζει- Θύελλα αντιδράσεων για την αριστούχο μαθήτρια από την Αλβανία!

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Κρήτη: Η σημαιοφόρος που διχάζει- Θύελλα αντιδράσεων για την αριστούχο μαθήτρια από την Αλβανία!ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Ή ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
"Θερμό" επεισόδιο σε σχολείο της Χερσονήσου έχει προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρη την περιοχή. Όλα ξεκίνησαν,σύμφωνα με το candianews.gr, όταν μερίδα γονέων και μαθητών αντέδρασε στο ενδεχόμενο, σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να είναι μια μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία η οποία όμως είναι η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου.

Η προοπτική αυτή ανέβασε στα κάγκελα κάποιους γονείς, αλλά και συμμαθητές της κοπέλας, καθώς θεώρησαν ανεπίτρεπτο να κρατά την ελληνική σημαία η νεαρή η οποία δεν έχει ελληνική καταγωγή. Μετά από παρέμβαση των θεσμικών φορέων η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται.
Για το θέμα μίλησε στον AlphaNews 106,2 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου. "Η αριστούχος είναι Αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα. Υπήρξαν αντιδράσεις. Τόσο οι καθηγητές όσο και ο διευθυντής προσπάθησαν να πείσουν εκείνους που διαφωνούσαν πως δεν χωρούν σε μια σχολική μονάδα ρατσιστικές αντιλήψεις" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: