ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η Χριστιανική Δημοκρατία για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Η Χριστιανική Δημοκρατία για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Το Σάββατο, 15-06-13, αντιπροσωπεία του Κινήματος της Χ.Δ., από τον πρόεδρο Μανώλη Μηλιαράκη, τον αντιπρόεδρο Κωσταντίνο Καμαριάρη και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και διευθυντή Σύνταξης της "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ", Γιάννη Ζερβό, επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και είχε συνάντηση με τον Γρμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Τάσο Αβράτογλου. Ο πρόεδρος της Χ.Δ. κατά την συνάντηση εξέφρασε την συμπαράσταση της Χ.Δ. στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Ταυτόχρονα τόνισε ότι για την Χ.Δ., το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί λουκέτο στην όποια δημοκρατία μας έχει απομείνει, στο καθεστώς της νέου τύπου κατοχής που μας έχει επιβληθεί, λουκέτο στον πολιτισμό, λουκέτο στην αξιοπρέπεια μας. Στόχος της κυβέρνησης εκτός των άλλων, είπε,είναι να τρομοκρατήσει το λαό και να του περάσει , ως πεποίθηση και πίστη, ότι το αποφασίζουμε και διατάζουμε από και πέρα θα είναι κανόνας ζωής για κάθε καίριο ζήτημα. Γιαυτό, κατέληξε ο πρόεδρος της Χ.Δ.,επιβάλλεται η συστράτευση όλου του λαού σε ένα κίνημα, όχι απλώς συμπαράστασης στους εργαζόμενους- απολυμένους -της ΕΡΤ,αλλά και καθολικής αντίστασης στην άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση, στην πολιτική της και στους συμμάχους της εγχώριους και ξένους.
Η αντιπροσωπεία της Χ.Δ. επέδωσε στον Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, το κείμενο της ανακοίνωσης του Π.Γ. της Χ.Δ. το σχετικό με τα όσα συμβαίνουν στη ΕΡΤ και το οποίο το ξαναπαρουσιάζομε: Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου

της Χριστιανικής Δημοκρατίας
Φασιστική ενέργεια το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αθήνα 14 Ιουνίου 2013
Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας καταδικάζει την πρωτοφανή στα παγκόσμια και ελληνικά χρονικά κατάργηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, με την πτώση του σήματος της ΕΡΤ.
Πρόκειται για ενέργεια φασιστική, η οποία στερεί τον ελληνικό λαό και ιδίως τους ακριτικούς πληθυσμούς και τους ομογενείς σ’ όλο τον κόσμο από το δικαίωμα της ενημέρωσης για μεγάλο και απροσδιόριστο διάστημα. Επίσης, η ΕΡΤ, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, ήταν η μόνη που έστω και ως ένα βαθμό υπηρετούσε την παράδοση και τον πολιτισμό. Το σκοτάδι στις τηλεοπτικές οθόνες, που εξέθεσε τη χώρα μας παγκοσμίως, αντανακλά τις σκοτεινές προοπτικές που η μνημονιακή κυβέρνηση επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό.
Επίσης, με πρόσχημα την εξυγίανση, απαξιώνεται και υποβαθμίζεται κατά τρόπο μεθοδευμένο και σε μόνιμη βάση η κρατική τηλεόραση προς όφελος των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Η παρατεταμένη εξαφάνιση του σήματος της ΕΡΤ, αλλά και η αντικατάστασή του από καινούργιο, αποτελεί παραίτηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από παράδοση και κύρος δεκαετιών και υποβάθμισή της σε νεοεμφανιζόμενο και ανυπόληπτο φορέα.
Επικαλείται η κυβέρνηση Σαμαρά την εξυγίανση του δημόσιου τομέα για να δικαιολογήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όμως, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι τώρα μας πείθουν ότι ούτε εξυγίανση, ούτε αξιοκρατία μπορεί να φέρει. Στην πραγματικότητα, με το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως το μεθοδεύει, προκαλεί ανυπολόγιστη ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και επιβαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα, το πέταγμα στο δρόμο και η καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων ανθρώπων, δεν είναι μόνον απάνθρωπη και ανάλγητη από θέση αρχής. Η απόλυση δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού με πολύχρονη εμπειρία και προσφορά, με πρόσχημα τη μείωση του προσωπικού, καταδικάζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μόνιμη ποιοτική υποβάθμιση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΧΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που ζητούν την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με βάση την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ. Είναι γεγονός ότι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας χρειάζονται εξυγίανση. Όμως, η εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, όπως επιδιώκουν οι διεθνείς δανειστές-εκφραστές της Δικτατορίας των αγορών και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους που μας κυβερνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: