ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Συνέδριο ΝΔ-Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει εθνική ενότητα

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Συνέδριο ΝΔ-Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει εθνική ενότητα

Διμέτωπος Βορίδη κατά ΠαΣοΚ και Αριστεράς
Υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης, όπως πράττει εδώ και και χρόνια, εμφανίστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας με έμφαση την ανάγκη να υπάρχει εθνική ενότητα.


Στη σκιά του ανασχηματισμού και παρά τα όσα κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες για τη μετακίνησή του στο Πεντάγωνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος, με την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου, δεν άφησε ούτε ένα ίχνος δυσαρέσκειας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεράνω όλων των φημών και των σεναρίων, επέλεξε μια ενωτική ομιλία, όπως κάνει συνειδητά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα δεν ήταν τυχαία η κίνησή του να αναφερθεί αρκετές φορές στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, με τη φράση «ο πρόεδρός μας», ενώ τον χαρακτήρισε «ακούραστο», «μαχητικό» και «αποφασιστικό».

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή ο τόπος μας χρειάζεται όλους» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για επανέκκινηση της χώρας με άξονα όλους τους Έλληνες. «Κλείνουμε τον κύκλο της διαίρεσης και του διχασμού της μεταπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και το κλίμα για τη χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό και τόνισε με έμφαση, επικαλούμενος και αντίστοιχη φράση του κ. Σαμαρά το βράδυ της Παρασκευής, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναγίνει Κράτος.

Στο σημείο αυτό, αφού αναφέρθηκε στις παθογένειες του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση παράλληλα με την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Κράτους. Στη συνέχεια με διάθεση και κριτικής στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε ότι έπρεπε να προτάξουμε την επανίδρυση του Κράτους και διευκρίνισε: «Έφθασε η ώρα να γίνει».
 
Διμέτωπος Βορίδη κατά ΠαΣοΚ και Αριστεράς

Με μια ομιλία που είχε βαθύτατο ιδεολογικό υπόβαθρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης έθεσε ως βασικό στόχο το επόμενο διάστημα για το κόμμα να κερδίσει τον ιδεολογικό πόλεμο κατά της Αριστεράς.

Ο κ. Βορίδης, αρκετά απελευθερωμένος χωρίς το υπουργικό κουστούμι, ήταν λάβρος και κατά του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας τα πολλά λάθη που έκανε τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ είναι πλέον ο μόνος κυβερνητικός εταίρος, ο κ. Βορίδης, εκφράζοντας την άποψη μεγάλου τμήματος της κομματικής βάσης της ΝΔ, μίλησε για τις τεράστιες ευθύνες του κόμματος που ηγείται σήμερα ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά για το πως η χώρα εισήλθε στο μνημόνιο και μίλησε για καταστροφικές επιλογές του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που πρέπει, όπως διευκρίνισε να λέγονται, ανεξαρτήτως του σήμερα.

Παράλληλα στα πλαίσια του ιδεολογικού πολέμου που προτάσσει κατά της Αριστεράς, είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη και σκληρή αναμέτρηση μαζί της, καθώς εξακολουθεί και ηγεμονεύει σε πολλά επίπεδα. «Να ξανακερδίσουμε τη μάχη των ιδεών» είπε χαρακτηριστικά.


Λιστομαχία στο παρασκήνιο


Στους διαδρόμους του συνεδρίου διεξάγεται μεγάλη συζήτηση για το ποιοι θα στελεχώσουν τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία θα συμμετέχουν 200 αιρετά μέλη. Η περίφημη «λιστομαχία» είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πλειοψηφία των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής θα είναι πλήρως ταυτισμένη με τη σημερινή ηγετική ομάδα. Η «προεδρική φρουρά» αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά σε δυνάμεις και προβλέπεται ότι θα εκλεγούν από την αυριανή ψηφοφορία και νέα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: