ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Νέο άδειασμα Ρουπακιώτη πριν από τη σύσκεψη

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Νέο άδειασμα Ρουπακιώτη πριν από τη σύσκεψη

Δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, επανέλαβε τη Δευτέρα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Πιστεύω ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις ανάγκες που η απόφαση-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θέσει για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων» τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται «μερικές παρεμβάσεις και συμπληρώσεις», που όμως, όπως είπε, «δεν δικαιολογούν τον θόρυβο που υπάρχει».

Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου έγιναν μόλις λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, στην κορυφή της ατζέντας της οποίας είναι το ζήτημα που έχει προκύψει με το «πάγωμα» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Υιοθετώντας απολύτως τη γραμμή του Μαξίμου περί μη αναγκαιότητας του νέου αντιρατσιστικού νόμου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου συμπλήρωσε ότι «με καλή διάθεση θα μπορούσε να ορισθεί μια επιτροπή που να εξετάσει όλο το φάσμα του Δικαίου που ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: