ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πρόταση του ΚΚΕ για απαγόρευση της επιστράτευσης

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Πρόταση του ΚΚΕ για απαγόρευση της επιστράτευσης

Πρόταση νόμου για την απαγόρευση της επιβολής πολιτικής επιστράτευσης, λόγω απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο. του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

Με την πρόταση νόμου επιβάλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ή η με οποιονδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων, είτε πριν είτε μετά την κήρυξη της απεργίας. Επιβάλλεται, επίσης, η απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και σε κάθε άλλη περίπτωση κινητοποίησης των εργαζομένων για την υπεράσπιση και προβολή των δικαιωμάτων τους, όπως για παράδειγμα κλάδων των αυτοαπασχολουμένων, των ιδιοκτητών φορτηγών κ.λπ.. Επιπλέον, προβλέπεται ότι η πολιτική επιστράτευση ή η με οποιονδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων που έχει κηρυχθεί και δεν έχει ανακληθεί ακόμη, παύει να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: