ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Να παραιτηθούν Σαρρής - Δημητριάδης

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Να παραιτηθούν Σαρρής - Δημητριάδης
Την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ζητά ο Αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να αποσύρει την προσφυγή που υπέβαλλε στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Μακαριότατος σε δηλώσεις στο newsit.com.cy παραδέχθηκε ότι η προσφυγή του στο Ανώτατο κατά της απόφασης της Τρόικα, να καταργήσει τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζα Κύπρου και να περάσει η τράπεζα στα χέρια των καταθετών, ελλοχεύει τον κίνδυνο κατάρρευσης της τράπεζας, επιρρίπτει ωστόσο την ευθύνη της απόφασης του Eurogroup στον ΥΠΟΙΚ και τον Διοικητή της ΚΤ.

«Αν υποβάλλουν την παραίτηση τους ο Υπουργός και ο Διοικητής τότε θα αποσύρω την προσφυγή μου, διότι το επόμενο βήμα είναι η τρόικα να θελήσει να καταρρεύσει την Τράπεζα Κύπρου».
«Θεωρώ» είπε ότι «και οι δύο ενήργησαν αντισυνταγματικά αποδεχόμενοι την απόφαση του Eurogroup».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας η οποία κατέχει το 5% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου κατηγορεί τους δύο κρατικούς αξιωματούχους ότι «ασέλγησαν κατά του κυπριακού λαού. Δεν με ενδιαφέρουν τα κεφάλαια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία θα επιβιώσει να παραιτηθούν όμως αυτοί που έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: