ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Γιοσίποβιτς: Η Κροατία είναι αντιμέτωπη με τη φτώχεια

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Γιοσίποβιτς: Η Κροατία είναι αντιμέτωπη με τη φτώχεια

Ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, σε ομιλία του στο 4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ίστριας, στο Πόρετς, ανέφερε πως η κατάσταση στην χώρα του είναι πολύ σοβαρή, έχει μάλιστα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η χώρα να είναι αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την υπερχρέωση των πολιτών.

Παράλληλα, ο Ίβο Γιοσίποβιτς δήλωσε πως η είσοδος της Κροατίας στην Ε.Ε αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και για όλους τους επιχειρηματίες σημειώνοντας, ωστόσο, πως «οι ευκαιρίες μπορούν να αξιοποιηθούν ή δεν μπορούν να αξιοποιηθούν».

Ο κ. Γιοσίποβιτς υπενθύμισε ότι πρόσφατα ανακοίνωσε ορισμένες προτάσεις για να βοηθηθούν η κυβέρνηση και ο μη κυβερνητικός τομέας, «αν και αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η λύση του προβλήματος, πρέπει να αναζητηθεί στην οικονομία, στις επενδύσεις καθώς και σε νέες θέσεις εργασίας.

«Όλοι μιλάμε γι αυτό, αλλά ακόμη δεν κανείς δεν το δημοσιοποίησε, η φόρμουλα δεν έχει ακόμη βρεθεί» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κροατίας και εκτίμησε ότι υπάρχει μόνο μία σωστή φόρμουλα, η δουλειά που βασίζεται στη γνώση και στην καινοτομία.

«Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πιστεύω ότι η Κροατία μπορεί να βγει από την κρίση και ότι μπορεί να γίνει μία από τις επιτυχημένες χώρες της ΕΕ», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε πως η Κροατία, από την 1η Ιουλίου 2013, θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελέσει το 28ο μέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: