ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 200.000 ΕΥΡΩ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ...

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 200.000 ΕΥΡΩ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ...

... ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ...
 Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας ...
επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.
Η κλήτευση του επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -το όνομα του οποίου βρίσκεται μάλιστα στη λίστα των «36» που ερευνά το ΣΔΟΕ- ενώπιον του ανακριτή αφορά στο αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας με την ιδιότητα του δικηγόρου, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση.

Ειδικότερα, η υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη έχει ως επίκεντρο την εταιρεία καπνεμπορίου «Οδέττη Πετρίδη», η οποία φέρεται να απευθύνθηκε στον πρώην υφυπουργό, για να λύσει πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετώπιζε.

Η εταιρεία, κατά πληροφορίες, απέσπασε από τον Γ. Ανθόπουλο βοήθεια και πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός, κατά το κατηγορητήριο, εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης από το 2002 ως το 2005.

Στη συνέχεια, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό στην εταιρεία ΝΑΜΑΚΟ, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται να πωλούν ως κατεργασμένα, καπνά σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.  Ως διαχειρίστρια ΕΠΕ εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της Πετρίδη, ιδιοκτήτριας της «Οδέττη Πετρίδη».

Κατά τη Δικαιοσύνη, όμως, το ποσοστό 10% αποτελεί «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» προς τον πρώην υφυπουργό και ανέρχεται στα 1.757.800 ευρώ. Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών έγινε και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορουμένου και μελών της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο πρώην υφυπουργός αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η ιδιοκτήτρια της «Οδέττη Πετρίδη» του δάνειζε χρήματα, γιατί το διάστημα εκείνο έχτιζε σπίτι.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκτός από τον πρώην υφυπουργό, κατηγορίες αντιμετωπίζουν περί τα δέκα ακόμη πρόσωπα, δηλαδή τα μέλη του ΔΣ των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: