Οι αφίξεις των επιχειρηματιών στο «Hilton»

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Με τη συμμετοχή εκατόν είκοσι από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από τη Γαλλία και την Ελλάδα και παρουσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 επιχειρηματική συνάντηση στο ξενοδοχείο «Hilton» της Αθήνας, στο πλαίσιο της ολιγόωρης παραμονής του κ. Ολάντ στην Ελλάδα.

Ήδη από τις 15.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο.








«Η παρουσία του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας - της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Ε.Ε. - στο επιχειρηματικό φόρουμ αποτελεί αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της επιχειρηματικότητας, σ' αυτήν την περίοδο της κρίσης» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ - Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας.

Η παρουσία Ολάντ, προσθέτει, αποτελεί «πρόσκληση για την ελληνογαλλική επιχειρηματική συνεργασία, από την οποία η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί, καθώς η Γαλλία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία».



Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, σημειώνει, για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία και για τη σύσταση μικτών ελληνογαλλικών επιχειρήσεων, που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. «Η λεκάνη της Μεσογείου περικλείει μεγάλες δυνατότητες για πολλούς τομείς συνεργασίας» λέει εμφατικά, αναφέροντας ενδεικτικά ως δυνατούς τομείς επενδύσεων ή συνεργασίας την ενέργεια, τις κατασκευές, τα έργα υποδομής, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την υγεία.



Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου από τον ΣΕΒ εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και από τη Medef International από γαλλικής πλευράς.

Στη μία ώρα, που προγραμματίζεται να διαρκέσει το φόρουμ, θα εκφωνήσουν ομιλίες ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γάλλος πρόεδρος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις Διεθνείς Δράσεις Θ. Λαβίδας, ενώ αναμένεται να υπάρξει και διάλογος με τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...